Черният петък нанася големи екологичнищети, коментира за Дарик Елеонора Йосифова

...
Черният петък нанася големи екологичнищети, коментира за Дарик Елеонора Йосифова
Коментари Харесай

Елеонора Йосифова по Дарик: Черният петък нанася големи екологични щети

Черният петък нанася огромни екологичнищети, разяснява за Дарик Елеонора Йосифова от екологичното съдружие " За Земята ". Тя прикани хората да не купуват неща, от които нямат потребност, и имат дребен живот на приложимост.

Експертът уточни, че ниската цена за потребителя е висока цена за околната среда – токсични бои, материи на петролна основа, микропластмаси, памук, изискващ големи количества вода и пестициди. По думите й боите и химикалите, употребявани за боядисване на текстил постоянно са токсични, което трансформира стилната промишленост в един от най-големите замърсители на чиста вода в международен мащаб.

Когато купуваме даден артикул е значимо да гледаме първо качеството, а не цената му, изясни Елеонора Йосифова. Според нея е належащо и да знаем какъв брой доста запаси са употребявани за изработката му.

Преди да купите, помислете дали в действителност имате потребност от него, прикани тя.

Елеонора Йосифова поучава още да се поправят нещата, в случай че се повредят, да разменяме и подаряваме предмети с приятелите си, както и да вдъхваме живот на нещата, които към този момент имаме.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР