Черният дроб е жизненоважен орган за правилното ни функциониране, а

...
Черният дроб е жизненоважен орган за правилното ни функциониране, а
Коментари Харесай

8 симптома, които могат да подсказват за чернодробен проблем

Черният дроб е жизненоважен орган за вярното ни действие, а болесттите, свързани с него, са съществени. Има някои сигнали, които посочват за заплаха или към този момент съществуващо заболяване в организма ни. Ще ви разкрием 8 признака, за които да внимавате и да следите:

Жълта кожа и очи

Тези признаци са съществени признаци за рисково заболяване – познатата жълтеница. Тя предизвиква точно жълт цвят на кожата, очите и секретите. Пигментирането е породено от прекомерното съществуване на билирубин. Ако черният дроб действа вярно, се оправя елементарно и бързо отстранява непотребния билирубин, само че в случай че има проблем – се появява пожълтяването.

Умора

Не приказваме за отмалялост вследствие от физическо натоварване, а за нетипична липса на сила и мотивация, безпричинна психическа и физическа отмалялост. В подобен случай повода може да се крие в черния дроб и е добре да го изследвате.

Подуване на корема

Подуването на корема, краката, глезените се получава от задържане на течности. В някои случаи при дамите коремът толкоз се подува, че те наподобяват като бременни. Потърсете помощта на експерт, в случай че това положение е дълготрайно.

Липса на вкус и загуба на тегло

При загуба на килограми без спазването на диети и ненормалната липса на вкус се обърнете към експерт. Това може да е обвързвано с абдоминално отичане. Прекаленото отичане не ви подсеща да се храните, а пък консумирането на храна в някои случаи даже провокира болежка.

Ангиоми върху кожата

Ангиомите са кожни израстъци в червен цвят, наподобяващи на паяжинки. Причиняват се от разширението на артериоли, ситуирани покрай повърхността на кожата. Спрямо местоположението си, те могат да са свързани и с чернодробни нарушавания. Следете за такива по ръцете, шията, лицето и горната част на гърдите.

Синини по тялото

При чернодробните болести се забавя производството на протеини, от което следва некачественото съсирване на кръвта. Ако сте склонни да кървите повече при дребни рани или пък ви се появяват синини от лек напън, може да имате дисбаланс при функционалността на черния дроб.

По-тъмен цвят на урината

Кафяв, тъмнооранжев или кехлибарен цвят на урината може да е индикация за чернодробно заболяване. Подобно на жълтеницата, тук също повода е нарасналото количество билирубин в черния дроб, с който той не може да се оправи.

Може да почувствате сърбеж

Когато имате проблем, обвързван с черния дроб, може да се появи по-локализиран сърбеж. Той е обвързван с токсините, с които органът не може да се оправи и да филтрира качествено. Такъв сърбеж може да се получи най-много вечерно време изключително в случай че организмът е с прекомерно доста отрови.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР