Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни.

...
Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни.
Коментари Харесай

Най-добрите билки за черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни. Неслучайно го назовават натурален филтър, защото той филтрира кръвта, улавяйки отрови и другите нездравословни примеси, с цел да ги отстрани от организма.

След като черният дроб детоксикира тялото по натурален път евентуално към този момент си задавате въпроса за какво би трябвало да приемате добавки за неговата детоксикация, написа eatthis.com.

В известна степен имате право. Но при съществуването на чернодробно заболяване или различен тип здравословен проблем, обвързван с черния дроб, допустимо е да имате потребност от спомагателни хранителни субстанции.

Ето кои са четирите естествени добавки, за които е научно потвърдено, че подкрепят за възобновяване на чернодробните кафези и за възстановяване на цялостната функционалност на органа.

Но преди да ги включите в режима си, не забравяйте първо да се консултирате с вашия доктор. 

1. Екстракт от бял бодил

Екстракт от бял бодил (билката е известна още като магарешки бодил) е един от най-популярните добавки за здравето на черния дроб.

Нейните свойства се дължат на веществото силимарин, за което е потвърдено посредством лабораторни проучвания, че оказва помощ за понижаване на възпалението, регенерира чернодробните тъкани и защищава чернодробните кафези от увреждане.

Екстрактът може да е извънредно ефикасен като спомагателна терапия за тези, които страдат от алкохолно чернодробно заболяване, неалкохолно мастно чернодробно заболяване (NAFLD), хепатит и даже рак.

Тъй като екстрактът от бял бодил работи като антиоксидант, се счита, че той понижава вредите, които свободните радикали нанасят на черния дроб, откакто органът метаболизира токсичните субстанции.

2. Корен от глухарче

Неслучайно той е именуван " тоник за черния дроб ". Изследванията потвърждават, че растението има способността да усилва притока на жлъчка - това е значима течност, която черният дроб създава, с цел да подкрепи храносмилането.
Какво се случва с черния ни дроб, когато пием бира?
Голяма част от феновете на алкохола обичат да употребяват бира. Въпреки дехидратиращите свойства на алкохола, бирата постоянно работи ос...
Прочети повече
Резултатите от изследване от 2017 година допускат, че полизахаридите (вид въглехидрати) в глухарчето могат да спомогнат за поддържане на функционалността на черния дроб посредством поощряване на детоксикацията. И въпреки всичко са нужни повече проучвания, отбелязва още изданието.

3. Листа от артишок

Артишокът може да защищити черния дроб от увреждане. Някои проучвания, извършени върху животни, демонстрират, че добавките от неговите листа могат да оказват помощ за регенерирането на чернодробните кафези, които са били повредени.

В допълнение, изследвания при хора с неалкохолно чернодробно заболяване демонстрират, че добавката понижава маркерите за увреждане на черния дроб спрямо тези, които са приемали плацебо. Все отново клиничните изгоди от тази билка не са изцяло конкретизирани.

4. Корен от женско биле
Учени изясниха изгодата от кафето за организма
Учени от университетите в Саутхемптън и Единбург са разкрили изгодите от кафето за организма. Според тях използването на обичаната ободрител...
Прочети повече
Коренът от женско биле съдържа интензивно съединяване, наречено глициризинова киселина, което може да помогне за понижаване на възпалението в черния дроб и даже за регенерирането на повредените чернодробни кафези.

Клинично изследване, извършено през 2012 година, включващо малко под 400 души с продължителен хепатит С, открива, че ежеседмичните инжекции с глициризинова киселина понижават признаците. Но са нужни повече доказателства, преди да се създадат някакви изводи по отношение на способността на корена от женско биле да предотвратява или лекува чернодробно заболяване.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самоличение!

Преди да започнете банкет на билки или добавки, наложително се консултирайте с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР