Черната серия на Mercedes-AMG означава бързи превозни средства, максимално близки до автомобилния

...
Черната серия на Mercedes-AMG означава бързи
превозни средства, максимално близки до
автомобилния
Коментари Харесай

Новият “черен” GT: за създателите на това AMG няма спирки - видео

Черната серия на Mercedes-AMG значи бързи превозни средства, оптимално близки до автомобилния спорт. AMG отиде още една крачка напред с новата GT Black Series. Рецептата за това - най-мощният двигател от серията AMG V8 досега, най-екстравагантния дизайн, най-сложната аеродинамика, най-интелигентната комбинация от материали и най-открояващата се динамичност на шофиране като цяло за компанията.

За тази си разработка майстор-дизайнерите от Афалтербах са премахнали всички спирки пред себе си и автомобилното изкуство. Новият супер спортен автомобил олицетворява традиционните корени на марката в автомобилния спорт в най-чистия им тип. Резултатът е мощ от 537 кВт / 730 к.с. от V8 двигател, смесен с активна аеродинамика и дизайн, който е директно копиран от настоящия състезателен автомобил AMG GT3.

За да предефинират супер спортния автомобил, експертите по мотори за пореден път екстензивно са разработили 4,0-литровия битурбо мотор - в допълнение към добре познатите свойства като управляемост, мощ или крива на въртящия миг.



Спецификацията е ясна - значително по-голяма мощ от предходния топ модел на AMG GT фамилията, още по-гъвкава отзивчивост и най-висока степен на удоволствие при завой. Колата ускорява от 0 до 100 км / ч за 3,2 секунди, от 0 до 200 км / ч за 9,0 секунди и доближава максимална скорост от 325 км / ч. Производителят посочва междинна консумация от 12,8 литра, което звучи много амбициозно.

„ С новата серия GT Black разширихме традицията си с неповторим автомобилен акцент за тези извънредни модели, които са от 2006 година насам “ - споделя изпълнителният директор на AMG Тобиас Моерс, който ще напусне Mercedes-AMG на 1 август 2020 година, с цел да се присъедини към екипа на Aston Martin.

"След отличното показване, което вече предлага GT R, ни стана ясно, че новият вариант на Black Series от нашите серии спортни коли би трябвало да бъде нещо абсолютно особено. Шестият по рода си вариант е още един стадий от историята на AMG и впечатляващо доказателство за необикновената експертиза за развиване в Афалтербах. Този план беше чудесен край на работата ми в AMG, за което съм много признателен. " - завърши Моерс.

От Mercedes-AMG към момента не са оповестили цената за новия си супер състезателен автомобил, но според вътрешна информация се чака тя да е малко под 300 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР