Черна прокоба тегне над шофьорите на автобуси ковчези. Някои от

...
Черна прокоба тегне над шофьорите на автобуси ковчези. Някои от
Коментари Харесай

Черна прокоба тегне над шофьорите на автобуси убийци

Черна поличба тегне над водачите на рейсове ковчези. Някои от тях починаха на пътя, други - в пандиза. Трети са измъчвани до края на живота си от възприятието за непростима виновност. Една от най-тежките ориси застига 64-годишния Илия Измирлиев. Шофьорът на авариралия рейс в река Лим е открит мъртъв след злополука на 13 декември 2017 година на пътя Смолян - Пампорово. Докато кара в мразовитата заран, на Измирлиев му прилошава, издъхва на място и се забива в крайпътната мантинела.

Датата 4 април 2004 година се трансформира в покруса за цяла България. Илия Измирлиев ръководи рейс с възпитаници, прибиращи се от екскурзия. При завой на планински път губи надзор. Автобусът пада от 15 метра височина и потъва в река Лим. 12 деца намират гибелта си, избавени са 38 души. Наричат ги 12-те ангели.

Илиев е наказан на 4 години затвор при лек режим за причиняване на гибелта на 12 деца по несъобразителност. Излиза от пандиза през 2010 година До последно обаче той е получавал и благодарствени писма от родителите на децата, които е съумял да избави в трагичната нощ.

Друга злокобна покруса също докара до гибелта на лидера. На 28 май 2009 година рейс " Чавдар " безусловно се вряза в хората, празнуващи в местността Бакаджика край Ямбол. Равносметката е 18 загивали. При кръвната проба на водача Господин Господинов са регистрирани 0,29 промила алкохол в кръвта. В същия ден той транспортира възрастни от Дом за остарели хора към храм за годишното честване на Спасовден.

На три инстанции лидерът получава една и съща присъда - 10 години затвор. Умира зад решетките, до момента в който излежава присъдата си. " Трудно излизам от този призрачен сън. Жертвите са доста, изкупителни. За мен е огромна контузия, за моето семейство. За мен живот няма. Аз тези хора не мога да ги върна, каквото и да искам ", споделя приживе водачът на рейса ковчег, написа " България през днешния ден ". Същата присъда от 10 години пандиз получава и притежателят на рейса. Слав Славов е открит в Северна България, откакто цели 6 години е търсен.

Според експертизата спирачната успеваемост на предните колела на рейса е била 23, а на задните - нулева, при наложителни най-малко 48 %. Ръчната спирачка не е работила и шест месеца преди случая не е поправяно нищо по спирачната система. Само въз основата на тези данни рейсът не е трябвало да бъде пуснат в придвижване.

Все още жив, само че зад решетките е различен лидер на рейс палач. 49-годишният Светослав Димитров е зад кормилото на автобуса на компания " Ентуртранс ", който при жестока злополука на 15 юни 2011 година убива 8 души на място, девети умира по-късно в болница, а 10 са ранени. Автобусът, пътуващ по линията София-Бургас, се прекатурва в придвижване и се самозапалва.

Само преди месец и половина Димитров моли за условно предварително освобождение от пандиза поради примерно държание. " Имам болно дете. Припада в ръцете на жена ми, тя също е болна и не може да се грижи сама за него. Моля ви да ме освободите предварително, с цел да се грижа за фамилията си ", споделя в Окръжния съд в Бургас пандизчията. Съдът отхвърля молбата на водача, само че той има право да апелира. Подобно право обаче нямат родителите и околните на убитите от рейсове ковчези.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР