Ченгетата хванаха ОЩЕ ЕДИН нападател при сбиване на палубата на лодка в Монтгомъри

...
Мери Тод, на 21 години, стана четвъртият нападател, арестуван в
Коментари Харесай

Мери Тод, на 21 години, стана четвъртият нападател, арестуван в резултат на вирусната свада в събота на брега на реката в Монтгомъри, Алабама, като ченгетата разкриха в четвъртък, че е била повдигнато обвинение в нападение трета степен.

Кадри от местопроизшествието изглежда показват Тод, който е бял, облечен с лилава тениска и рита помощник-капитан на речна лодка Black, докато го скачат трима бели мъже, предизвиквайки масово меле, разделено по расови линии, което завърши със задържането на 13 души.

Тод се присъединява към Ричард Робъртс, 48, Алън Тод, 23, и Зачери Шипман, 25, които също гледат надолу обвинения в нападение от трета степен. Робъртс се предаде във вторник, а Алън Тод и Шипман бяха резервирани в сряда вечерта, след като излязоха за един ден.

Говорител на полицията каза пред The ​​Daily Beast, че Тод се е предала на полицията и е задържана в общинския затвор в четвъртък. Ченгетата не разкриха какви отношения има, ако има такива, с Алън Тод.

Въпреки че Тод е показан да хвърля ритник в атаката, предшестваща сбиването, тя не се справи толкова добре, след като групата й стана числено превъзходна . Появиха се кадри, на които се вижда как тя е удряна, докато някой я дърпа за косата. В друг момент тя се обърна, за да се измъкне, но изглежда, че тогава е била ударена с юмрук в лицето - пращайки я на земята. След това тя се оттегли в безопасността на понтонната лодка.

Арестът на Мери Тод дойде само часове след като се появи свидетелско показание от помощник-капитана на речната лодка Деймиън Пикет, предоставяйки представа от първа ръка за хаоса в събота.

Съобщава се, че Пикет е казал на ченгетата, че „просто си върши работата“, когато се е опитал да премести понтонна лодка леко напред, така че неговият пътнически ферибот, Harriott II, да акостира на запазеното си място. Полицаите казват, че собствениците на понтонната лодка са отказали да преместят плавателния съд в продължение на 45 минути – и дори са изхвръкнали от ферибота – въпреки многократните молби да се преместят само на няколко фута.

Точно преди да започнат да летят удари, Пикет твърдял пред полицията, че един от сега арестуваните мъже е извикал: „Ако пипнеш моята лодка, ще те набия задника“, съобщи WSFA в четвъртък, цитирайки свидетелските показания на него.

Историята продължава

Пикет казал на ченгетата, че Робъртс, собственикът на понтонната лодка, е бил първият човек, който се е изправил срещу него. Той влезе в лицето на Пикет, така че Пикет каза, че е хвърлил шапката си и се е подготвил да се бие, но бързо е бил повален на земята – сцена, заснета в десетки видеоклипове, които сега се виждат по целия свят.

По време на тази борба, докато тримата мъже го ридаеха, Пикет твърди, че един от нападателите му му казал: „Ще те убия, копеле.” докато се опитваше да се защити. Помощта пристигна бързо от случайни минувачи и колеги – единият от които доплува от несвързания Harriott II – и масите бързо се обърнаха срещу белите мъже.

„Държах се, когато го издърпаха“, спомня си Пикет за помощта пристигайки да го спаси. „Погледнах нагоре и двама души дърпаха [нападателите], висок господин и охранител. Отново паднах на земята и [пазачът] ме сграбчи.“

Веднъж като се качи, Пикет каза, че е извикал на помощник да му хвърли „линия“, за да може да акостира на ферибота и да го разтовари десетки пътници. Това в крайна сметка наля още масло в огъня, като разярените пътници крещяха и се караха, когато колегите на Пикет се намесиха, за да отмъстят за атаката му.

Пикет си спомня, че нещата стават особено космати в този момент. Той казал на полицията, че се е обърнал и е видял как сестра му е задушена от Робъртс – така че отново се впуснал в действие.

„Ударих [Робъртс], хванах я и се обърнах“, каза той в изявлението. „[Тогава] MPD имаше електрошок в лицето ми. Казах на [офицера], че съм бил нападнат, и казах: „Мога ли да си свърша работата?“, защото задната част на лодката не беше завързана.“

След като прахът се улегна, Пикет каза, че е приключил с акостирането ферибот и изгони пътниците му, като се извини за неудобството. Той казва, че е казал на ченгетата, че има болки в главата, така че е бил откаран в болница. Лекарите установиха, че има натъртени ребра и подутина на главата, но няма сериозни наранявания.

Капитан на речна лодка: Дивото нападение от крайбрежния пристан на палубата ми беше расово мотивирано

Въпреки че полицията твърди, че не е Тъй като нямат достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинения в престъпления от омраза, свидетели твърдят, че расата играе фактор. Една жена, наблюдаваща хаоса от ферибота, каза на ченгетата, че е чула триото бели заподозрени да крещят „Майната му на този п***ер“ само няколко минути преди да започнат да бият Пикет.

От мястото си на втората палуба на ферибота свидетелката каза на ченгетата, че е видяла 16-годишния й син да се гмурка в река Алабама, за да плува до дока и да помогне на Пикет. Миг по-късно тийнейджърът се забърка в сбиването – в един момент беше ударен с юмрук в гърдите толкова силно, че майка му каза на ченгетата, че го е гледала как се спъва, очевидно ранен.

Веднага след този удар жената според съобщенията казала на ченгетата, тя чула един от заподозрените да казва, че „взема пистолета си“, но изпитанието приключило без изстрели.

Капитанът на Harriott II, Джим Китрел, каза пред The ​​Daily Beast във вторник, че той също вярва, че Pickett е бил нападнат, защото е черен.

„Няма смисъл шестима души да се опитват да те избият, само защото си преместил лодката им с няколко фута нагоре“, Джим, капитан на Harriott II Китрел каза пред The ​​Daily Beast. „Според мен нападението срещу Деймиън беше расово мотивирано.“

Началникът на полицията в Монтгомъри Дарил Албърт каза обаче, че очаква още арести и обвинения да бъдат повдигнати след сбиването. На пресконференция във вторник той също призова Реджи Грей, 42-годишен чернокож мъж, обвинен в „размахване на сгъваем стол“ в хаоса, да се яви за допълнителен разпит.

Прочетете повече на The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР