Челси завърши сезон 2019/20 във Висшата лига под №4. Селекцията

...
Челси завърши сезон 2019/20 във Висшата лига под №4. Селекцията
Коментари Харесай

Челси финишира под №4 след ценен домакински успех срещу Уулвс

Челси приключи сезон 2019/20 във Висшата лига под №4. Селекцията на Франк Лампард стори нужното, побеждавайки Уулвърхямптън с 2:0. По този метод " сините " събраха актив от 66 точки и останаха недостижими за Лестър, който по същото време отстъпи на Манчестър Юнайтед. Лондончани подсигуриха своя успех с попадения в края на първата част. Те бяха дело на Мейсън Маунт и Оливие Жиру.

Така Челси ще има опцията още веднъж да се подвизава в Шампионската лига. Уулвс пък не съумя да се пребори с Тотнъм за шестата позиция и остават под №7.
 Манчестър Юнайтед победи Лестър с 2:0 във Висшата лига
Манчестър Юнайтед се завърна в Шампионската лига!

" Червените дяволи " финишираха под №3 във Висшата лига след решителен триумф над Лестър

Двата отбора бяха безпределно прецизни в своето показване през първата част. " Вълците " обаче не задържаха вниманието до края на полувремето, защото по време на четирите минути добавено време, Челси ги наказа с две попадения.

Първото от тях беше дело на Мейсън Маунт. В 46-ата британският национал показва огромна класа, откакто майсторски означи от директен свободен удар. Малко по-късно Мейсън още веднъж имаше основна роля, само че този път като помощник. Атакуващият халф откри точния миг, с цел да изведе самичък против Патрисио Оливие Жиру, който преодоля португалеца, а по-късно и Конър Коуди, с цел да направи 2:0.

През втората част, въпреки и постоянно одумвана поради своята пропускливост, защитата на Челси се държа устойчиво и подисигури значимия триумф за лондончани. Единственото по-опасно състояние въобще за полувремето се откри пред Диого Жота, който обаче не съумя да преодолее Уили Кабайеро.

Така през идващия сезон селекцията на Франк Лампард още веднъж ще има опцията да мери сили с най-хубавите в Шампионската лига.

ЧЕЛСИ - УУЛВЪРХЯМПТЪН 2:0

1:0 Маунт (45+1 " ), 2:0 Жиру (45+2 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР