Челси и Манчестър Сити не се победиха в Мача на

...
Челси и Манчестър Сити не се победиха в Мача на
Коментари Харесай

Челси и Сити не се победиха в осемголов трилър под дъжда на Стамфорд Бридж

Челси и Манчестър Сити не се победиха в Мача на сезона до тук в британската Висша лига, откакто в дербито на 12-ия кръг от шампионата приключиха наедно 4:4 в същински екшън на " Стамфорд Бридж ". Шампионите се виждаха с трите точки, когато някогашният им футболист Коул Палмър не сбърка от дузпа в петата минута на добавеното време на конфликта.


Спектакълът под проливния дъжд в западен Лондон започва с гол в 25-та минута. " Гражданите " поведоха след тъкмо осъществяване от бялата точка на щатния изпълнител на отбора Ерлинг Холанд. Само четири по-късно възпитаниците на Маурисио Почетино бяха възнаградени за положителната игра с изравнително попадение, дело на неостаряващия Тиаго Силва. Бившият състезател на гостите Рахийм Стърлинг оформи цялостния поврат в 37-та минута, само че в края на първото полувреме отбраната на " сините " заспа и Мануел Аканджи се разписа с глава за 2:2.

След паузата шоуто в дома на Челси продължи с цялостна мощ. 120 секунди след старта на втората част Холанд върна преднината на " небесносините ". Домакините обаче не се отхвърлиха и Николас Джаксън вкара за четвърти път в последните два мача, с цел да изравни за 3:3. В 86-та Родри бе на път да се трансформира в воин за Пеп Гуардиола и компания, откакто вкара след асистенция на Холанд, само че в продължението на срещата още един някогашен футболист на Сити - младият Коул Палмър, резервира самообладание от 11-те метра, с цел да оформи крайното 4:4. След последния съдийски сигнал Почетино с право реагира яростно на основния арбитър Антъни Тейлър, който свири за завършек на дуела при положителни изгледи за рискова офанзива на лондончани.


Така Сити излязоха еднолично отпред в таблицата с 28 точки, само че към този момент единствено с една пред най-близките преследвачи в лицето на Ливърпул и Арсенал, които не сбъркаха при семействата си надлежно на Брентфорд и Бърнли. Тотнъм е четвърти с 26 пункта, а петият Астън Вила има 25 в актива си. Челси от своя страна осъществя за втори следващ кръг четири гола в противниковата врата след успеха над Тотнъм с 4:1 като посетител. " Сините " са десети в класирането с 16 точки.

За Челси следва тежка аудиенция на Нюкасъл след паузата за националните тимове, до момента в който Манчестър Сити ще търси връщане на победния път при семейството на втория в таблицата Ливърпул на 25 ноември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР