Челните отряди на сирийската армия влязоха в град Ракка за

...
Челните отряди на сирийската армия влязоха в град Ракка за
Коментари Харесай

За първи път от 5 години сирийската армия влезе в град Ракка

Челните отряди на сирийската войска влязоха в град Ракка за първи път от 2014 година насам, сподели боен източник пред РИА Новости. Събеседникът на организацията добави, че държавните войски са основали своите наблюдателни пунктове.
През 2014 година терористите на Ислямска страна превзеха Ракка, градът в действителност се трансформира в цитадела на джихадистите.

През октомври 2017 година градът беше освободен след траяла няколко месеца интервенция на Сирийските демократични сили с поддръжката на авиацията на интернационалната коалиция.
По време на огромните бомбардировки и акциите на проамериканските кюрдски сили, Ракка беше опустошен. Градът към момента не е възобновен.

Сирийското външно министерство назова дейностите на обединението по време на освобождението на Ракка геноцид.

В неделя стана известно, че кюрдската самостоятелна администрация на териториите в Североизточна Сирия и управляващите на страната са се споразумели за разполагането на държавни войски по цялата граница с Турция, с цел да бъдат отблъснати офанзивите на турската войска и протурските групировки.

Турската атака „ Мирна пролет “ против кюрдските Отреди за отбрана на популацията стартира на 9 октомври.

Източник: БГНЕС

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: