Чехкинята Естер Ледецка, която спечели златните медали в супергигантския слалом

...
Чехкинята Естер Ледецка, която спечели златните медали в супергигантския слалом
Коментари Харесай

Естер Ледецка взе важно решение

Чехкинята Естер Ледецка, която завоюва златните медали в супергигантския слалом в алпийските ски и в паралелния великански слалом в сноуборда на олимпийските игри в Пьончан 2018, избра да взе участие на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини, вместо на шампионата на планетата по сноуборд.

23-годишната Ледецка влезе в историята като единствената спортистка с две златни оценки от два разнообразни спорта на една Олимпиада. Световното състезание по ски-алпийски дисциплини ще се организира от 5 до 17 февруари в Оре (Швеция),а по сноуборд - в Юта (САЩ) от 1 до 10 февруари. " Бях малко по-склонна да карам ски, само че не бях сигурна в това. С течението на сезона обаче усетих, че това е положително решение. Не мога да го обясня, само че просто го чувствам.

Харесвам пистите в Оре, тъй че чакам с неспокойствие международното състезание и мисля, че ще бъде хубаво да се състезава там. След това ще се върна към сноуборда ", сподели Ледецка пред уеб страницата на Международната федерация по ски (ФИС). Най-добрите резултати на чехкинята този сезон за осмо място в спускането за Световната купа в Кортина Д'Ампецо в събота и 11-о място в супергигантския слалом във Вал Гардена предишния месец.

В сноуборда тя завоюва паралелния великански слалом в Кортина през декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР