Чеченският лидер Рамзан Кадиров поиска от турския президент Реджеп Тайип

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров поиска от турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров към Ердоган: Откажете се от евакуация на военните от Азовстал

Чеченският водач Рамзан Кадиров изиска от турския президент Реджеп Тайип Ердоган да преразгледа готовността си да изтегля бойците от полка " Азов " , ситуирани в завода " Азовстал " в Мариупол. Той написа това в своя канал Telegram.

" Администрацията на турския президент Реджеп Ердоган излезе с подготвеност да изтегля нацистите от Азовския полк, попаднали в клопката на мазетата на " Азовстал ". Обръщам се към турския президент Реджеп Ердоган: хората от " Азов " са убийци и безбожници, които в този момент ви се показват за почтени жертви на съветската експанзия . Не се оставяйте да бъдете излъгани от нарушители, които желаят да избегнат правосъдния развой и заслуженото наказване с ваша помощ ", написа Кадиров.

Той добави, че представители на полка " Азов " държат цивилни в мазетата на " Азовстал " принудително , употребявайки ги като жив щит, и че военните са забъркани в голям брой убийства на цивилни в Донбас.

В събота представителят на турския президент Ибрахим Калин съобщи пред Ройтерс, че Анкара е подготвена да изпрати транспортен съд, който да изтегля украинските военни и цивилните жители от завода " Азовстал " в Мариупол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР