Чеченските и бурятските бойци не са извършили нито едно военно

...
Чеченските и бурятските бойци не са извършили нито едно военно
Коментари Харесай

Буряти и чеченци скочиха на папата, осъдил жестокостите на техните бойци

Чеченските и бурятските бойци не са направили нито едно военно закононарушение. Така ръководителят на Народното събрание на Чеченската република Магомед Даудов реагира на думите на папа Франциск за жестокостта на представители на тези нации в Telegram.

Според него чеченските бойци, сходно на бурятите и представители на стотици други нации на Русия, са се трансформирали в спасители за жителите на освободените територии. „ Но не, по-лесно е да се каже в сходство с американския дневен ред “, акцентира Даудов.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова си разреши да назова думите на папа Франциск за бурятите и чеченците извращаване на истината.

„ Това към този момент не е русофобия – това е извращение, не знам какво равнище. Спомнете си, през 90-те, при започване на 2000-те ни споделяха тъкмо противоположното, че това са руснаци, славяни, които изтезават народите на Кавказ, а в този момент ни споделят, че народите на Кавказ са измъчвайки руснаци “, означи тя.

На 28 ноември списание America разгласява изявление с папата, в което той приказва за украинския спор. В диалог с публицисти на изданието понтификът назова най-жестоките представители на съветските войски хора, които „ не се придържат към съветската традиция “ и причисли към тях бурятите и чеченците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР