Чаят може да бъде част от здравословната диета и е

...
Чаят може да бъде част от здравословната диета и е
Коментари Харесай

Хората, които пият повече черен чай, живеят по-дълго в сравнение с останалите

Чаят може да бъде част от здравословната диета и е малко по-вероятно хората, които го пият, да живеят по-дълго спрямо останалите, откри огромно проучване, представено от Асошиейтед прес.

Той съдържа потребни съставки, които понижават възпаленията. Предишни проучвания от Китай и Япония, където зеленият чай е доста известен, демонстрираха удобните му въздействия. Новото проучване уголемява познанията за позитивния резултат от обичаната напитка за британците - черният чай.

Учени от Националния институт по проучване на рака в Съединени американски щати са интервюирали близо половин милион възрастни в Обединеното кралство за навиците им да одобряват чай и са ги наблюдавали в границите на четиринадесет години . Отчитани са фактори като здраве, социално-икономически индикатори, пушене, банкет на алкохол, хранене, възраст, раса и пол.

Резултатите сочат, че приемът на две или повече чаши чай на ден е обвързван с умерени изгоди за здравето - от 9 на 100 до 13 на 100 по-нисък риск от гибел спрямо хората, които не пият чай . Резултатите не се повлияват от температурата на напитката и това дали към нея са добавени захар и мляко да вземем за пример.

Данните от проучването са оповестени в профилираното издание " Аналс ъф интърнъл медисин ". Те откриват връзка сред приемането на чай и смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания , само че няма ясно изразена наклонност за връзка със смъртните случаи от онкологични болести. Изследователите не са сигурни за аргументите, само че е допустимо измежду изследваните да не е имало задоволително смъртни случаи от рак, с цел да се очертае наклонност, сподели ръководителката на проучването Маки Иное-Чои.

Според нея няма задоволително научни учредения да се предложи смяна в навиците за пиянство на чай на хората. " Ако към този момент сте привикнали да пиете по чаша чай дневно, намирам това за добре. Наслаждавайте й се ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР