Чатботът на Google за изкуствен интелект – Bard, от днес

...
Чатботът на Google за изкуствен интелект – Bard, от днес
Коментари Харесай

Google пусна своя Bard в Европа

Чатботът на Гугъл за изкуствен интелект – Bard, от през днешния ден потегля и в Европа, заяви компанията майка на колоса Alphabet. Освен на Стария континент инструментът ще бъде пуснат и в Бразилия. Това е най-голямото уголемение на продукта от пазарния му дебют през февруари, когато публично се изправи против към този момент станалия известен ChatGPT (подкрепян от Microsoft).

„ От през днешния ден можете да си сътрудничите с Bard на повече от 40 езика, в това число арабски, китайски, немски, хинди и испански (б.р. - в това число и на български) “, съобщи старши продуктовият шеф на Гугъл Джак Кравчик в обява в блога.

Bard и ChatGPT са стратегии, имитиращи опциите на индивида да води разговор. Те употребяват генеративен изкуствен интелект, с цел да водят диалози с потребителите и да дават отговор на голям брой запитвания. Появата им провокира огромно неспокойствие освен измежду аудиторията, само че в софтуерната промишленост като цяло, която в този момент се надпреварва да създава и внедрява сходен жанр софтуери. Критиците пък обръщат внимание на рисковете от прекомерно бурното развиване на изкуствения разсъдък на фона на неналичието на регулации.

Бизнесът влага милиарди в AI технологии с вярата да генерира доста повече доходи от реклама и облачни услуги. Тази седмица милиардерът Елон Мъск също даде начало на своя компания за изкуствен интелект – xAI, чийто екип включва няколко някогашни инженери в Гугъл, Microsoft и OpenAI.

„ Понякога да чуете нещо на глас може да ви помогне да методите към концепцията си по друг метод... Това е изключително потребно, в случай че желаете да чуете вярното наречие на дадена дума или да изслушате стихотворение или сюжет “, написа още Кравчик във връзка разширението на Bard.

Той сподели, че потребителите към този момент могат да трансформират тона и стила на отговорите на Bard, като ги създадат елементарни, дълги, къси, професионални или непринудени.

Пускането на Bard в Европейския съюз в началото бе спряно от локалните регулатори за отбрана на персоналните данни. Кравчик съобщи, че от този момент Гугъл се е срещнала с надзорните органи, с цел да ги увери, че технологията дава отговор на условията за бистрота и надзор.

На брифинг с публицисти Амар Субраманя, вицепрезидент по инженерните въпроси на Bard, подсети, че потребителите могат да се откажат от събирането на техните данни.

Субраманя отхвърли да разяснява дали има проекти за създаване на мобилно приложение на чатбота. „ Bard е опит “, добави той. „ Искаме да бъдем смели и виновни. “

Географското разширение на Bard идва в миг, когато ползата към този вид чатботове наподобява стартира да стихва след първичната еуфория. По последни данни месечният трафик към уеб страницата на ChatGPT и неповторимите гости са намалели за първи път в историята през юни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР