Частните уроци са огромна червена лампа, която свети години наред

...
Частните уроци са огромна червена лампа, която свети години наред
Коментари Харесай

Психолог за частните уроци: Още в четвърти клас фокусираме децата в нещо, което е абсолютно необмислено

Частните уроци са голяма алена лампа, която свети години наред и демонстрира какво се случва в образованието ни, до каква степен то е съответно, какво мерим с изпитите. Това сподели Яна Алексиева – психолог и изпълнителен шеф на Асоциация " Родители “, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

В частните уроци се влагат освен пари от страна на родителите, само че и време и напрежение от страна на децата, уточни тя. " Те се приучават, че вървиш на учебно заведение, само че по-късно допълваш от много ранна детска възраст с голям брой частни уроци, които допълват, не надграждат знанията в учебното заведение. Много постоянно изпитната форма не съответствува с преподавания в учебно заведение материал. Нашите наблюдения са, че след седми клас доста деца стопират да вървят на извънкласни занимания – спорт, музика, тъй като в действителност времето не стига “, сподели Яна Алексиева.  

Записвайки децата на частни уроци само по български език и литература и по математика, защото изпитите след седми клас са по тези два предмета, родителите оставят всичко друго на назад във времето. " В последна сметка непрестанно приказваме от ден на ден за компетентности, за учене, за умения, за просвета. Кога тъкмо се случва по пътя това учене, когато ние фокусираме децата си още в четвърти клас с нещо, което е безусловно безогледно? “, попита тя.  

Много постоянно децата в тази възраст знаят какво желаят, означи Алексиева. " Нека не ги подценяваме и дано да обсъдим с тях за какво ние желаеме друго или за какво те желаят несъмнено учебно заведение и умерено да преминем през това. Училището и фамилията би следвало да са онази безвредна зона, в която детето да се научи и на неуспехите, и на ученето, и на отговорностите “, добави изпълнителният шеф на Асоциация " Родители “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР