Частните болници излязоха във вторник с предложение да бъдат създадени

...
Частните болници излязоха във вторник с предложение да бъдат създадени
Коментари Харесай

Частните болници искат да има Covid-болници и другите да командироват специалисти в тях

Частните лечебни заведения излязоха във вторник с предложение да бъдат основани профилирани болниици за лекуване на ковид, а останалите лечебни заведения да командироват експерти в тях.

" Преди всичко и както oт март месец неведнъж сме заявявали, всички лечебни заведения би трябвало да са безусловно в цялостна мощ отдадени в битката с ковид. Още в по-ранните месеци на пандемията, частни здравни заведения поеха първа линия в битката, където това им бе предоставено от локалните щабове в градове като Пловдив, Русе, Пазарджик, Благоевград ", се споделя в позиция на Българска болнична асоциация, подкрепена от Националното съдружие на частните лечебни заведения (НСЧБ).

Към сегашния миг, по техни данни няма болница, без значение от собствеността ѝ, която да не поставя старания да взе участие в обслужването на популацията в този сложен миг. Те са дали на Министерство на здравеопазването лист на разкритите Covid кревати в частните лечебни заведения в цялата страна към 31.10.2020 година, като информацията непрекъснато се актуализира.

Оттам нататък, методът по който всяко лечебно заведение ще се включи в процеса, е добре да бъде прецизиран и съгласуван от Министерство на здравеопазването, считат частните лечебни заведения.

" Подкрепяме концепцията на Министерството - във всяка многопрофилна болница да бъдат заделени кревати, които да обслужват пациенти по специалностите в съответното лечебно заведение, които пациенти са и със болест от Covid-19. За профилираните лечебни заведения следва да се направи самостоятелна преценка за опциите ", считат те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР