Частни самолети, джакузита, специални храни и транспорт - това са

...
Частни самолети, джакузита, специални храни и транспорт - това са
Коментари Харесай

Актьори настояват за по-малко частни самолети за звездите и повече екологични практики във филмовата индустрия

Частни самолети, джакузита, специфични храни и превоз - това са част от нещата, които доста артисти постоянно изискват от студията, с цел да могат да се насладят на улеснение по време на работа. В така наречен лист с условия или условия са включени нещата, които звездата чака да ѝ бъдат предостаени в допълнение към хонорара ѝ за присъединяване.

Група от английски артисти обаче желае да ограничи тази процедура. Близо 100 звезди поддържат акция за възстановяване на устойчивостта във филмовата и телевизионната промишленост, която приканва за ограничения намаляването на въглеродния отпечатък в частност към въпросните описи с условия.

Сред актьорите, оповестили се в поддръжка на тази концепция, са звездата от " The Last of Us " Бела Рамзи, носителят на БАФТА Бил Наи,Бен Уишоу, Миранда Ричардсън, Паапа Есиеду, Хариет Уолтър и редица други.

Тяхната обща позиция е обвързвана с резултата на климатичните промени, който това лято беше изключително явен по време на рисковото време, което обхвана разнообразни елементи на Европа - в това число Гърция, Испания и Италия.

" Това лято ясно сподели, че климатичната рецесия не е проблем на бъдещето, а на сегашното. Приетите естествени практики на филмовата промишленост образуват боклук и липсва осъзнаване на вредите, които нанасяме на нашата планета. Но тези практики могат да бъдат изменени ", споделя артистът Паапа Есиеду,познат от присъединяване си в сериала на HBO " I May Destroy You ".

Според неговия сътрудник Марк Райлънс филмовата промишленост е " известна със своите боклуци и неекологични практики ". А Бела Рамси прикани за повече дейности: " Можем да вършим колкото си желаеме филми за климатичните промени, само че в случай че не сме наясно с процесите, които ги предизвикват, напъните ни са повърхностни ".

Стартът на акцията, наречена " The Green Rider ", ще бъде даден от актьорския синдикат Equity на интернационалния ефирен фестивал в Единбург във вторник. Той споделя, че желае да насърчи " културна смяна " - такава, при която статусът се " мери с позитивно въздействие, а не с нездравословни за климата улеснения ".

Инициативата предлага екосъобразна рамка, която актьорите да употребяват, когато изготвят листата си с условия. Сред предложенията са те да упорстват за по-устойчив метод на някои процеси, както и да договарят съответни клаузи като да вземем за пример отвод от частни самолетни полети, гледище за екологичен превоз като електрически коли или трен, както и преработване на декори и костюми.

Профсъюзът Equity сега разисква с английските студия, измежду които BBC, ITV Studios и Sky Studios за пилотно използване на самодейността в идни продукции..

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР