Частната космическа компания разкри името на първия човек, който ще

...
Частната космическа компания разкри името на първия човек, който ще
Коментари Харесай

42-годишният милиардер Юсаку Маедзава ще е първият турист, посетил Луната

Частната галактическа компания разкри името на първия човек, който ще полети към Луната на борда на новата ракета “Биг Фолкън ”. Това е стилният иноватор Юсаку Маедзава. При това Маедзава няма да лети самичък – той ще вземе със себе си общо осем смели художници и културни персони, с които да показа пътешествието си. 

Мисията на Маедзава и компания ще продължи близо шест дни и към този момент е планувана да стане факт не по-рано от 2023 година. Тя ще се осъществя едвам откакто “Биг Фолкън ” завърши всички безпилотни проби. Илон Мъск удостовери, че първите полети в роботизиран режим към момента са планувани за следващата година. Освен това галактическият бизнесмен е безапелационен, че няма да прати туристи до Луната преди цялата система да бъде изпратена безпилотно до там и назад.

Напомням на читателите, че СпейсЕкс за пръв път съобщи желание да осъществя туристически полет до Луната при започване на 2017-та година, когато Мъск оповести, че до края на 2018-та година пилотиран галактически транспортен съд ще се насочи до естествения ни сателит благодарение на ракетата “Фолкън Хеви ”. Планът на Мъск не бе признат еднопосочно от общественици и публицисти, които го разкритикуваха – стига сме говорили за полети до Луната и Марс, откакто американски галактически кораби към момента не летят в пилотиран режим до околоземна орбита. Самата НАСА разяснява лунната задача на СпейсЕкс и разгласява – “ние ще работим дружно със СпейсЕкс, с цел да осигурим, че ще изпълнят безвредно договорните си отговорности да възстановят изстрелването на американски астронавти от американска земя… ”. Грубо преведено, това беше увещание, че от организацията са обезпечили $3 милиарда на компанията, с цел да изпрати човек в космоса – нещо, което към момента не се е случило. 

Този път Илон Мъск деликатно опипа почвата. Вчера, няколко часа преди оповестението на името на първия лунен екскурзиант, предприемачът написа в Туитър, че “върховният приоритет на СпейсЕкс остава поддръжката за  пилотираните галактически полети на НАСА и задачите за националната сигурност ”. Реакцията от НАСА сега бе напълно друга. Администраторът Джим Брайденстайн написа, че “нашето партньорство със СпейсЕкс е съдбовно за връщането на изстрелванията на американски астронавти от американска почва на американски ракети. Очаквам първите комерсиални изстрелвания идната година ”.

Все отново, с цел да можем в действителност да повярваме на СпейсЕкс, че ще изпратят туристи до Луната, те би трябвало да потвърдят, че могат първо да изпратят хора в близкия космос, нали по този начин? 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР