Частна организация иска да върши работата на министерството на транспорта

...
Частна организация иска да върши работата на министерството на транспорта
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП защитава интересите на превозвачите

Частна организация желае да прави работата на министерството на превоза

„ Българска социалистическа партия пази ползите на всички превозвачи, а не подклажда напрежения. Възмутени сме обаче, че две частни компании, представящи се за асоциации и намирайки лоби в Народното събрание, внасят законопроект, с който желаят да изнесат огромна част от активността на Министерство на превоза в частна организация”. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Георги Свиленски пред публицисти в Народното събрание.

Той съобщи, че тези компании желаят да създадат частно министерство и да назначат частен министър на превоза. „ Ако страната абдикира и министерството не желае да се занимава с този бранш, първото нещо, което би трябвало да се направи, е подписка за освобождението на министъра и закриване на частта от министерството, която се занимава с автомобилния транспорт”, безапелационен бе Георги Свиленски.

„ Говоренето, че това ще сплоти сектора, камарата ще бъде единна и ще пази ползите на сектора, са неоснователни, тъй като представителите на браншовите организации не желаят принудително да вземат участие в нея”, сподели още Свиленски. Той счита, че с този закон се прави опит всички 17 000 транспортни компании да станат членове на организацията и да заплащат членски импорт от 1000 до 10 000 лева, с цел да може тя да управлява, кой да прави транспортна активност, на кой ще бъде даден лиценз и на кой не.

„ Частна организация желае да прави работата на министерството на превоза и това е притеснително”, съобщи още националният представител. Георги Свиленски посочи, че в претекстовете на Закона написа, че в България няма указател на транспортните превозвачи и няма способен орган, който да дава отговор за превоза, а в министерството има корупция. Той добави, че подобен орган има и това е Изпълнителна организация Автомобилна администрация, указател работи от няколко години и съгласно министъра няма данни за корупция.

„ Нека КРИБ и Миролюб Столарски, който е запазил името „ Българска автомобилна камара”, да обясняват- за какво резервират име с посочено лице, в случай, че няма признат закон. Знаят ли те- кой ще бъде определен за председател”, попита Свиленски. Той зададе и въпроса- какво ще стане на общото заседание на тази камара, откакто 17 000 души се съберат на едно място.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР