Частна фирма започна строителство на 6-етажна жилищна сграда в двора

...
Частна фирма започна строителство на 6-етажна жилищна сграда в двора
Коментари Харесай

Частна фирма строи жилищна сграда в двора на училище в Бургас

Частна компания стартира строителство на 6-етажна жилищна постройка в двора на учебно заведение "Любен Каравелов " в Бургас. Изкопните работи са стартирали на 7-и май и пред южната фасада на учебното заведение към този момент е излята бетонна плоча. Учители, родители, както и управлението на образователното заведение, се събраха на митинг тази заран.

В един от най-презастроените квартали в Бургас "Възраждане " строителната компания "Комплекс Билд " стартира построяването на жилищна кооперация на 70 см разстояние от новопостроената по европейски план постройка на учебно заведение "Любен Каравелов ".

,,При старта на строителните работи е съборена оградата на учебното заведение, опакован е трафопостът на електроразпределителното сдружение EVN, сред улиците "Гладстон " и "Ивайло " е разрушена новата тротоарна настилка. Теренът върху, който се строи, е частен, върнат след реставрация, а 14-дневният период за обжалване на издаденото строителното позволение е изтекъл'', сподели пред БНР юрист Ирен Попов, който пази ползите на образователното заведение.

Учители и родители се събраха в двора на учебното заведение, с цел да изразят недоволството си от строителните безобразия. Директорът на учебното заведение Десислава Димова е внесла сигнал в Община Бургас.

,,Със заповед на кмета Димитър Николов строителните действия са спрени, а районният кмет, издал строителното позволение на частните вложители, ще бъде санкциониран'', съобщи зам.-кметът по просвета и обучение в общината Йорданка Ананиева.

Сега планът за строителството на 6-етажната жилищна постройка би трябвало да бъде модифициран. Защо въобще е позволено това строителство е проблем, който Общината би трябвало да реши. А по какъв начин ще реагират частните вложители, следва да разберем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР