Частите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разположени в района

...
Частите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разположени в района
Коментари Харесай

El Pais: Украинските войски в Авдеевка са на предела на възможностите си

Частите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ситуирани в региона на Авдеевка, работят на лимита на опциите си, написа испанският народен всекидневник El Pais, представен от " Фокус ".

В материала се акцентира, че съветските сили непрестанно напредват. " Не стопират да ни нападат “, споделя пред изданието Иван, боец от 47-ма механизирана бригада. По думите му загубите от украинска страна са огромни - боецът е изгубил целия си взвод, 17 души - както убити, по този начин и пленени.

Руските сили превъзхождат ВСУ във всички връзки и разполагат с обилие от запаси.

" Ако завземат железопътните линии, те още веднъж ще изпратят бронетранспортьори в борба. Ако 10 транспортни средства излязат от втората им линия, тогава нашата артилерия ще може да изведе от строя множеството от тях, само че четири ще преминат и ще стигнат до местоназначението си “, споделят украинските военни.

Една от най-значимите промени по време на спора е скокът в развиването на технологиите и производството на дронове, изработен в Руската федерация, написа изданието. Въздушното предимство над отбраняващата се украинска войска е съкрушително.

Украинските военни най-често загатват едни и същи модели: разследващи дронове " Орлан ", които следят всичко от височина три километра, разпознават задачата, а след няколко минути идват и ударните БпЛА " Ланцет ". Увеличава се и броят на радиолокационните системи " Зоопарк ", които дефинират координатите на артилерийските оръдия посредством звукови талази.

ВСУ не разполагат с задоволително муниции, продължава изданието. Александър, пълководец на звено от американски гаубици Paladin в 47-ма бригада, разкрива пред El Pais, че през април в Бахмут украинските въоръжени сили са изстрелвали по 100-150 снаряда дневно, само че в Авдеевка могат да си разрешат до 15 снаряда, т.е., 10 пъти по-малко. Освен това, съгласно деец от ВСУ, подобен брой снаряди води до загуба на акуратност на стрелбата. Ако през лятото грешката на неговата гаубица Paladin е била седем метра от задачата, в този момент към този момент е 70 метра.

Друго главно преимущество на Русия в спора са нейните окопи и траншеи, съгласно украинските военни. " Руснаците са доста по-напред от нас в построяването им ", споделят те.

" В публикацията си за списание The Economist Залужни приказва в детайли за обстоятелството, че спорът е навлязъл в нова фаза - позиционна, в която грандиозните маневри и бързите офанзиви към този момент не са от голяма важност. Вече ще доминират задържането на огъня и пехотните офанзиви на съответни позиции. Затова главнокомандващият ВСУ се обърна към своите задгранични съдружници с молба да дават най-новите технологии, които да им разрешат да поемат контрола над въздушното пространство - дронове и оръжия с електромагнитни талази против противников безпилотни апарати. Писмото на Залужни бе отхвърлено от президента Владимир Зеленски. Според боеца от 47-а механизирана бригада Иван, това е " прилив на скептицизъм " за популацията на Украйна и интернационалната общественост, само че не и за нейните бойци: " Той (Залужни - ред.) не сподели нищо ново за нас. Това беше обръщение към нашите сътрудници в чужбина, с цел да предупредим, че обстановката е такава ", приключва El Pais.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР