Частичното бедствено положение в Карлово, обявено от Общинския кризисен щаб

...
Частичното бедствено положение в Карлово, обявено от Общинския кризисен щаб
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение в Карлово продължава, десетки доброволци помагат

Частичното бедствено състояние в Карлово, оповестено от Общинския спешен щаб на 22.08.2022 година, продължава. То ще бъде анулирано при изцяло преодоляване на сериозната обстановка, основана вследствие поройните дъждове на 22 и 23 август, заяви ръководителят на щаба Антон Минев.

Той напомни, че втори следващ ден 30 военнослужещи с техника от формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията при бедствия от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада вземат участие в очистване на следствията от наводнението. В разчистване на най-засегнатите региони в града се включиха и локални компании.

До момента от проблематичния сектор и от прилежащите улици са извозени над 100 камиона с инертни материали. Премахнат е един от противозаконните мостове на канал " Меден дол “, останалите четири ще бъдат съборени след цялостно преодоляване на обстановката, посочи ръководителят на спешния щаб.

Изчистени от едрите наноси през днешния ден са улиците " Яне Сандански “, " Карамфил “ и " Бяла река “. Целият състав на звено " Комунални действия “ продължава да почиства дворовете на най-засегнатите семейства.

Общинският спешен щаб, който работи в непрестанен режим на работа, благодари на всички доброволци - жители и организации, за оказаното подпомагане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР