Частичната военна мобилизация е решение, което президентът на Русия Владимир

...
Частичната военна мобилизация е решение, което президентът на Русия Владимир
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Ето сега руснаците ще схванат, че има война

" Частичната военна готовност е решение, което президентът на Русия Владимир Путин взима като рискова мярка, то не е положително за него и той го знае. Фактически към този момент имаме същинска война, с всички нейни белези и характерности. " Това съобщи някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова след оповестяването на частична военна готовност в Русия, представена от " Нюз.бг ". 

Това е последна мярка и самопризнание за неспособността на Путин да провежда въоръжените си сили по метод, който да защитава завзетите от Русия територии. Това беше мярка, която към този момент бе във вниманието на наблюдаващите и анализаторите, че може да се случи, изясни Поптодорова.

Според нея това, което ще се случи, е Путин да ускори хватката върху обществото, тъй като има задоволително доста неблаговидни ограничения, които са взети - с въвеждането на военна цензура, белег на фашистка политика.

" Руснаците в този момент към този момент ще схванат, че става дума за война, а не за специфична военна интервенция дотолкоз, доколкото са следели събитията си от екрана на тв приемниците си. Сега войната влезе в домовете им по-брутален и нападателен метод, тъй като решението за частична военна готовност значи, че татковци, синове, братя ще бъдат наборна войска на фронта ", посочи Поптодорова.

Тя е на мнение, че държавният прелом би било разумно държание в други страни с друга просвета. Със сигурност ще има такива реакции и в Русия, само че има две съображения, които го вършат по-малко евентуално развиване: няма ослепителен водач и лидер, както и структуриране на някаква опозиционна мощ. Има една доста забележима и ясна специфичност на съветската настройка като цяло по въпросите на войната и мира. Руската просвета е била постоянно култивирана в съзнанието за обсаденост. Руснакът е живял десетилетия с възприятието, че непрекъснато е обграден и го грози някаква външна опасност. Усещането за външна опасност е умишлено култивирано в съветските настройки, разясни Поптодорова.

  " Путин разгласи в прав текст през вчерашния ден, че външни сили желаят да унищожат Русия. Това е толкоз надалеч от истината, колкото всички знаят и могат да си показват. Това е безумно изказване и обслужва устрема на Путин да се закрепи като владетелят на Русия ", разяснява тя.

Поптодорова означи, че най-близко до действителността за свалянето на Путин от трона е, че би трябвало да се приготви някакъв дворцов, вътрешен прелом. Всеобща национална гражданска война ми се вижда невъзможна поради доста самостоятелната роля на областите, сподели Поптодорова. Въпреки това тя не изключва дворцов прелом за свалянето на Путин от власт.

Тя предизвести, че опасността за разливна война на открито е действителна. Молдова е първата страна, която идва на разум, но това са и останалите замразени спорове, които постоянно са били предизвиквани и поддържани от Русия. Това, което назоваваме замразени спорове, може да стане източник на действителна гореща война, уточни Поптодорова.

Според нея не е допустимо да се предизвика военен конфликт с страни от НАТО, тъй като всеки опит за посягане и навлизането на територията на натовска страна, ще провокира групов противоположен отговор. Това добре се схваща от самия Путин, а също така неговата упоритост е да консолидира по този начин наречената " Ново Русия ".

Това, което е отблъскващо, е, че Путин не брои Украйна и украинците за нация и той счита, че това е просто разширена Русия. Основните дейности ще бъдат в Украйна, само че не изключвам разлив и в тези зони, където е оспорвано съветското наличие, сподели още Елена Поптодорова.
ТЕМА преди 12 часа 7480 преди 12 часа 6356 преди 14 часа 3159
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР