Частичната мобилизация в Русия, обявена днес от Владимир Путин, продължи

...
Частичната мобилизация в Русия, обявена днес от Владимир Путин, продължи
Коментари Харесай

Мобилизацията на Путин срива московската борса

Частичната готовност в Русия, оповестена през днешния ден от Владимир Путин, продължи вчерашния срив на московската фондова борса. Водещият показател Moex загуби 8,8% към 11 часа локално време, откакто във вторник към този момент загуби 9% - най-голямата еднодневна загуба от началото на съветската инвазия в Украйна насам, предава DPА, представена от  

Сривът на множеството " сини чипове " се изяснява с нарасналите геополитически опасности на фона на новината за въвеждането на частична готовност в Русия във връзка със обстановката в Украйна, както и на фона на влошената външна среда на фондовите пазари преди стягането на паричната политика от страна на Федералния запас на Съединени американски щати. Нагласите на вложителите се утежниха в допълнение във вторник, откакто вестник „ Комерсант " заяви, че съветското държавно управление възнамерява да усили налозите върху добива и износа на първични материали. 

Според Искандер Луцко, основен пълководец в ITI Capital, към 30% от спада се дължи на вероятното повишение на налозите за експортьорите, а 70% - на опасенията по отношение на референдумите и мобилизацията в Русия. " Не можем да чакаме фрапантни придвижвания, които да бъдат продължителни, само че най-вероятно пазарът ще остане под напън, защото има явна геополитическа смяна, която носи отрицателни настроения за пазарите ", сподели той.

Доларът нарастна до 62,0 рубли (+1,4 рубли).
Петролът и газът подскочиха
Петролът и природният газ нарастнаха след оповестяването на частична готовност от съветския президент Владимир Путин, пък написа БНР.

Сортът " Брент " и лекият американски недопечен нефт означиха повишаване с повече от 3% след анонса на Москва за частична готовност.

В Европа цените на природния газ се усилиха с близо 7%, демонстрират данните от лондонската борса ICE при започването на търговията тази заран.

Към момента фючърсите за октомври на хъба TTF в Нидерландия се търгуват при 207 евро за мегаватчас.

Доларът означи следващ растеж по отношение на еврото, което се търгува на цена под един $.

Правителствените облигации също нарастват, само че тук вложителите калкулират упованието за ново лихвено покачване от 75 базисни пункта от Федералния запас.

Тази седмица голям брой централни банки имат съвещания и се чака да прибегнат до повишаване на лихвите.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР