Частичната мобилизация, която обяви руският президент Владимир Путин, ще доведе

...
Частичната мобилизация, която обяви руският президент Владимир Путин, ще доведе
Коментари Харесай

Навални: Мобилизацията в Русия ще доведе до огромна трагедия

Частичната готовност, която разгласи съветският президент Владимир Путин, ще докара до голяма покруса, съобщи през днешния ден задържаният съветски опозиционер Алексей Навални, представен от Франс прес.
" Всичко това ще докара до голяма покруса и голям брой жертви ", изрази опасения главният критик на формалната власт в Кремъл по време на правосъдно чуване по едно от делата против него, излиза наяве от видео, публикувано от съветски медии.
" Ясно е, че незаконната война, която се води сега, се задълбочава и ескалира. Путин се пробва да намеси колкото може повече хора в нея ", разяснява Навални, употребявайки определението, която е неразрешено от Кремъл, където назовават нахлуването в Украйна " специфична военна интервенция ".
По думите на опозиционера с мобилизацията на 300 000 запасняци, които да подсилят съветските въоръжени сили, Москва цели " да изцапа с кръв ръцете на стотици хиляди хора ". " Всичко това се прави, с цел да може един човек да резервира властта си (...) " и да продължи да ръководи, съобщи още Навални, който е в ареста от януари 2021 година по обвинявания, които той дефинира като скалъпени.
“This will result in a massive tragedy, in a massive amount of deaths, ” #Navalny said, appearing in court via video-link, dressed in prisoner.
Путин разгласи през днешния ден частична готовност и заплаши Запада с приложимост на нуклеарно оръжие. 
В обществените мрежи през целия ден се споделят апели за образуване на митинги в доста съветски градове. От младежкото придвижване " Весна ", което е срещу войната, обявиха, разяснявайки  мобилизацията: Това " значи хиляди съветски мъже - нашите татковци, братя и съпрузи, да бъдат вкарани в месомелачката на войната. Сега тя влезе във всеки дом и при всяко семейство ", заяви Ройтерс. В първите дни след началото на нашествието също се състояха митинги, по време на които бяха задържани минимум 16 000 души по данни на съветската правозащитна организация ОВД-Инфо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР