Частен самолет Falcon 10B (RA-09011), пътуващ от Индия за Москва,

...
Частен самолет Falcon 10B (RA-09011), пътуващ от Индия за Москва,
Коментари Харесай

Руски чартърен самолет се разби в Афганистан

Частен аероплан Falcon 10B (RA-09011), пътуващ от Индия за Москва, се разби на границата сред Афганистан и Таджикистан. На борда му е имало шестима души - двама пасажери и четирима души екипаж.
Самолетът е принадлежал на Athletic Group LLC, от който е бил нает. Двамата пасажери са били Анна и Анатолий Евсюкови, предприемачи от Волгодонск, които летели от летище " Утапао " край тайландския град Патая, а не от Индия, както бе обявено в началото. Самолетът е спрял в Индия, с цел да презареди с гориво, а по-късно е било планувано да попълни запасите си от гориво в Узбекистан, преди да се насочи към крайната точка - летище " Жуковски " край Москва. 
Фалконът бил нает с цел да транспорти болна жена от Тайланд до Русия. Семейството отпътувало на отмора през декември, само че Анна Евсюкова се разболяла и била приета в болница в Патая, като е сложена на уред за изкуствено дишане. Лекарите дали позволение тя да бъде превозена до Русия. 
Предварителната причина за самолетната злополука в Афганистан е едновременна щета на двата мотора. Самолетът се отклонил от курса в планината Топхан над Афганистан, а малко преди този момент екипажа подал сигнал за проблеми с моторите и е изискал позволение за спешно кацане. След това е липсващ от радарите. 
За злополуката на самолета с съветски жители на борда е формирано наказателно дело. Руското посолство в Кабул си сътрудничи с афганистанската страна по отношение на случая с частния бизнес аероплан Falcon 10, липсващ от радарите вечерта на 20 януари, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Появи се информация, че пасажерите на борда са били двама висши членове на " Газпром ". Според " Некста " пък, самолетът е принадлежал на дъщерното сдружение на " Газпром " - " Газпром авиа ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР