Частен съдебен изпълнител продава на търг изоставена и полуразрушена производствена

...
Частен съдебен изпълнител продава на търг изоставена и полуразрушена производствена
Коментари Харесай

Продават имоти на бивш ас в бизнеса с метали

Частен правосъден реализатор продава на търг изоставена и полуразрушена индустриална база в Сопот, благосъстоятелност на пловдивския предприемач Димитър Бичев. В продажбата са включени няколко парцела, които са в активите на компанията му „ Бутранзит 7 “ ЕООД. Същите са част от дворно място на съществена индустриална площадка на „ ВМЗ “ЕАД - Сопот, и заемат повърхност от над 8 декара. Преди години там са създавани железни произведения, а през днешния ден базата е превърната в развалина. Търгът за нея е провокиран от „ Юробанк България “ АД /бившата Пощенска банка/ поради неизплатени заеми за няколко милиона лв., взети против ред ипотеки върху обособените здания в парцела.

От началото на тази година това е втора обществена обмен. През месец януари първичната стартова цена за целия обект бе 72 000 лева с Данък добавена стойност. Купувачи за търга тогава не се явиха и в този момент цената е понижена на 64 800 лева с Данък добавена стойност.

Справка в ДАКСИ демонстрира, че Димитър Бичев, посредством други свои компании, има отговорности за десетки милиони.



Запори на дружествени дялове са му правени от ОББ, от Уникредит Булбанк, банка Пиреос, която се вля в Юробанк, както и към старозагорската компания „ Новотехпром “ ООД, с фокус върху хладилна, климатична и енергетична техника.

Още през 2018 година от Юробанк направиха опит да си вземат най-малко част от парите от длъжника, който има и неплатени налози към Национална агенция за приходите за 446 011 лева посредством компанията си " Мастер СОП " ЕООД. Тогава предмет на продажба също посредством ЧСИ бяха негови парцели в Стамболийски за над 2 млн. лева - солидна триетажна постройка с съвременна архитектура и склад за метали. Репортерска инспекция откри, че към днешна дата процедурата по тяхната продажба не е завършила. На търга се явил покупател, само че поради обжалване от разнообразни инстанции, включително и от Бичев, новият притежател не е вписан и не може да влезе във притежание.

От фирмения портал ДАКСИ е видно още, че Бичев е излязъл от редица свои компании.

На две от тях той е ликвидатор, а други са трансферирани на брачната половинка или щерка му. Последното сдружение, против което е имало процедура по неплатежоспособност, е „ Мастер-стийл профайлс “. Нейното произвеждане дефинитивно е завършило на 17 февруари 2021 година Само данъчните отговорности на компанията са в размер на 9 723 015 лева

Преди години „ Мастер-стийл профайлс “ бе измежду водачите на пазара за черни и цветни метали в страната и произвеждане на стоманени произведения. Дружеството имаше няколко дъщерни компании и бази в Пловдив, Велико Търново, Бургас, в това число и на пристанищата в Лом, Русе, Бургас и Варна.

Димитър Бичев не бе открит за коментар по отношение на продажбата въз основата в Сопот. Посоченият номер за контакти е владеене на различен човек.

ЧРД като на Кръстника

През 2010 година, в апогея на бизнеса си, Димитър Бичев провежда грандиозно празненство по случай 50-ия си празник. ВИП купонът бе в аквапарка на хотел “Санкт Петербург”. Там Бичев събра 800 посетители от страната и чужбина, сред които депутати и финансисти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР