Част от водените у нас производства за корупция сред политически

...
Част от водените у нас производства за корупция сред политически
Коментари Харесай

Демерджиев обеща изненади при обявяване на имената, разследвани за корупция с евросредства

" Част от водените у нас производства за корупция измежду политически фигури са под наблюдаване на Европейската прокуратура, което значи корист с европейски средства. Част от проблемите, които установяваме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази рубрика. Една част от инспекциите, които правим, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е много необятен - не приказваме за политици от една политическа мощ. Най-коректно е да бъдат оповестени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада при съобщаването на имената ".

Това съобщи пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Има следствия за некачествено строителство на пътища и ще има, тези инспекции ще продължат.... Тестваме задоволително огромни сектори от пътищата и това, което се открива, е смущаващо. Установява се липса на задоволително положен материал, неспазване на софтуерните правила, открива се, че част от инвестиции материал е фалшив ", разяснява служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла поради изхабяване, са " нелепи и надали могат да подведат крепко мислещ човек ".

" Ние не вършим изследвания или проби, а вършим инспекции по линия на това дали е осъществено закононарушение и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги тормози, явно се поражда нервност. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за инспекции и производства, които вървят по реда на Наказателно-процесуален кодекс. Нека да се разграничават нещата. Знаем по какъв начин да действаме и ще спазим закона.... Нарушенията са доста и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушавания съставляват закононарушения и там, където има такива, те да бъдат импортирани в прокуратурата, с цел да може да бъде повдигнато обвиняване и да внесе обвинителни актове в съда ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР