Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и

...
Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и
Коментари Харесай

Някои украинци сменяли хотелите с по-луксозни, другаде тарикати се опитват да печелят от ситуацията

Част от украинските бежанци напущат хотелите с по-ниска категория и отиват в по-луксозните места за настаняване . Това съобщи пред БНР Преслав Луканов , шеф на двузвезден хотел в курортния комплекс " Златни пясъци ".

" В момента от това да приютим хора, които бягат от война се получава един чист туризъм и конкурентната среда не е такава, каквато би трябвало да бъде. Даден украински жител, който е настанен безусловно гратис в двузвезден хотел и вижда опцията да се самонастани в по-висока категория хотел, защото сътрудниците отвориха на първа линия 4 - 5-звездни хотели , взема решение да направи това нещо и никой не може да го спре ", твърди шефът.
 Пловдивски спешен център в помощ на украинските бежанци да намерят работа
Пловдивски спешен център в помощ на украинските бежанци да намерят работа

Ще има проведена среща за запознаване с българския трудов пазар

Според него няма регулация нито сред институциите в България, нито в туристическия отрасъл. За разлика от явната конкуренцията по време на сезона, в този случай конкуренцията била неконтролируема. Украинските бежанци са гратис настанени както в по-евтините, по този начин и в по-скъпите хототели, прецизира Луканов.

Той и сътрудниците му чакат решение от страната, в случай че има някакъв метод украински емигрант, който е настанен в даден хотел или къща за посетители , да бъде стеснен да се мести в други хотели. Луканов изясни още, че през последните дни приливът на бежанци от Украйна фрапантно е намалял.
 Крадец отмъкна кутия с дарения за украински бежанци от храм 'Св. Неделя'
Крадец отмъкна кутия с дарения за украински бежанци от храм `Св. Неделя`

Всичко това се е случило пред погледите на десетки хора

В същото време притежател на къща за посетители в гр. Мартен, на към 10-ина км от Русе, където нощувката по принцип с трува 10 лева на вечер, е решил да се добере до обещаните от държавното управление по 40 лева дневно . Там са били настанени 9 души от Украйна - двама инвалиди и пет деца от Днепр. В стаите не е било топло, храната - нищожна. Екип на " Каритас " - Русе е извел хората и ги е настанил в общински център.

За този случай юрист Николай Колев, доцент в Нов български университет изясни, чебългарите са доброжелателни, само че има и такива случаи и притежателят може да бъде глобен.

" Има държавни органи, които реализират надзор . Това не е единствено съответната община или структурите на Държавната организация за протекция на бежанците, Министерство на туризма и неговите органи. Така или другояче тази обстановка, която породи в България и освен, изобщо в цяла Европа, ни завари неподготвени, освен нас, само че и Европейският съюз ", сподели юрист Колев.
 10 пункта за краткотрайна протекция на бежанци работят във Варна
10 пункта за краткотрайна протекция на бежанци работят във Варна

Новите пунктове бяха разкрити за по-бързо и безпроблемно обслужване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР