Част от студентите на Техническия университет в София излязоха с

...
Част от студентите на Техническия университет в София излязоха с
Коментари Харесай

Студенти излязоха с петиция срещу провеждане на присъствени упражнения

Част от студентите на Техническия университет в София излязоха с онлайн петиция против опцията за осъществяване на присъствени извършения, заяви БНР.

В петицията се упорства всички занимания във висшето учебно заведение, без изключение, да са в онлайн форма до края на пандемията. Повод за настояването на студентите стана заповед на ректора проф. Иван Кралов, влезнала в действие на 23 ноември, съгласно която образованието във висшето учебно заведение се организира в комбинирана форма - онлайн и присъствено, като лабораторните извършения протичат присъствено в самото образователно заведение. В изискванията на пандемия от Covid-19 обаче, част от студентите са обезпокоени да идват в университетските лаборатории.

Заради терзания от заразяване с ковид ученици на Техническия университет към този момент обявиха , че няма да участват на лабораторни извършения. Таня Димитрова, второкурсник в специалността Компютърно и софтуерно инженерство.
 Студенти желаят от МОН да се върнат в университетите
Студенти желаят от МОН да се върнат в университетите

Те са разтревожени за качеството на практическата си подготовка поради онлайн образованието

Проведено е допитване измежду по-голямата част от специалностите и курсовете в университета, то е оповестено на Facebook страницата на Студентския съвет. Според резултатите студентите желаят смесено осъществяване на лабораторните извършения - присъствено и онлайн. По тази причина от Студентския съвет предложиха на ректора на университета проф. Иван Кралов да се даде опция на студентите и преподавателите сами да избират формата на осъществяване на лабораторни извършения по отношение на това дали съответното упражнение може да се организира в онлайн среда, или за него има потребност от профилирано съоръжение.

От управлението на Техническия университет все още не разясняват тематиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР