Част от партийните кандидати обаче ще бъдат изместени от силни

...
Част от партийните кандидати обаче ще бъдат изместени от силни
Коментари Харесай

ГЕРБ-Бургас номинира единствено Николов за кмет и 76 души за съветници

Част от партийните претенденти обаче ще бъдат изместени от мощни персони на гражданската квота, които сигурно ще бъдат пресяти от самия Николов

Конференцията на общинската конструкция на ГЕРБ в Бургас се организира нощес експресно и в бърз порядък. Номинираха се претенденти за общински съветници и градоначалник, научи Флагман.бг.

Безапелационно като претендент за кмет ГЕРБ издига своя пръв водач още откогато групировката на Бойко Борисов бе единствено гражданска организация, от 2006 година насам, непоклатимият и обичан.

Името на Димитър Николов с имената на 76 номинирани съветници отпътуваха през днешния ден подпечатани в протокол от решението на конференцията към Изпълнителната комисия в столицата.

Докато към Димитър Николов няма никаква изненада, то номинациите на общинските съветници този път наподобяват много по-различно от предстоящото.

Напълно отсъства дългогодишният общинар, която непроменяемо е в локалния парламент от 2007 година. В интерес на истината през последните години изявите й са епизодични и тя съвсем няма изявление.

Липсват и две имена на харесвани в ГЕРБ съветници – на ресторантьора и артиста.

Всички останали от отиващия си мандат са получили още веднъж доверието на своите съпартийци и се намират в сегашния лист, разбра Флагман.бг.

Обидно е, че една от най-работливите активистки на ГЕРБ М – кметицата на ж.к. “Меден рудник “, която през 2011 година бе и лидер на листата също отсъства от този лист. Възможно е обаче самата Манолова, която направи прекалено много за превръщането на най-неприветливия соцкомплекс в относително добра жилищна зона да се усеща изтощена и да не е поискала да се включи в конкуренцията.

За сметка на това доста номинации за общински съветници са получили двамата кметове – на кметството в ж.к. “Славейков “ и – началник на кметство „ Изгрев “.

 За отбелязване е, че дългогодишният закрепостен кмет на Българово, който печелеше избори в дребното градче без никакъв проблем от раз, този път ще бъде забелязан в друго качество. Той е поискал да стане общински консултант. Неофициално Йорданов е споменавал пред своите, че години наред служи на съгражданите против месечно хонорари, по-ниско и от това на надзирател в Индустриална зона. Впрочем Йорданов е откровен за разлика от всички останали претенденти, освен от партия ГЕРБ, тъй като става дума за забележително висока заплата от 2 хиляди лв. месечно. Точно толкоз получават общинските съветници в Бургас, откакто си актуализираха заплатите преди половин година.

Впечатление прави, че измежду номинираните гербери за съветници има и доста лекари. В последна сметка листата ще се състои от 51 имена като в нея би трябвало да попаднат и персони от гражданска квота и съдружни сътрудници.

По наша информация кметът още веднъж ще има решаваща роля за крайния и тип. Николов държи по принцип в локалния парламент да попаднат хора, които фактически схващат за какво въобще са вътре, могат да разсъждават независимо и бързо, както и нужната експертиза.

Последните 4 години демонстрираха и неприятното събитие, че единствено верността не стига, тъй като най-малко 10-ина души от групата на ГЕРБ, крепящи болшинството, на процедура бяха просто машинки за гласоподаване и комфортът на локалната власт се определяше на първо място от неналичието на мощна съпротива.

Картината наесен обаче ще е доста по-различна. Очаква се в новия Общински съвет да попаднат хора от нови партии, които не познават спецификата на работата и ще е нужно умело болшинство с твърда ръка, което удържа позиции.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР