Част от делата от България ще бъдат под личното наблюдение

...
Част от делата от България ще бъдат под личното наблюдение
Коментари Харесай

Кьовеши лично ще наблюдава дела от България

Част от делата от България ще бъдат под персоналното наблюдаване на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши. Това съобщи самата тя на конференцията си в София. Освен тях Кьовеши ще следи и делата от Германия и Латвия.

Европейският прокурор ще бъде самостоятелен и, в случай че някой политик се обади и се опита да влияе върху работата му, Кьовеши незабавно ще заяви за това обществено.

" Делата ще се разпределят на инцидентен принцип и няма да има човешка интервенция. Аз не знам дали прокурорите от България ще изпратят 10 случая. Имаме 15 непрекъснати състава и не знам дали тези случаи ще дойдат в състав, в който съм аз. Трябва да се реализира и контрол. Те се грижат за това едно дело да не се преглежда пет години ", изясни тя.

Посещението ѝ у нас не е въпрос на доверие към българските управляващи, сподели още европейският основен прокурор в отговор на въпрос на Mediapool. Тя изясни, че е в България, с цел да извърши своите отговорности.

Очакванията към европейската прокуратура би следвало да се лимитират до юрисдикцията ѝ – измами с европейски средства, пране на пари и други закононарушения, свързани с еврофондове изясни Кьовеши.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР