Част от бизнесите няма да преживеят тази пандемия. Ще има

...
Част от бизнесите няма да преживеят тази пандемия. Ще има
Коментари Харесай

Кредитен консултант алармира: Не теглете нови кредити, задава се вълна от фалити!

Част от бизнесите няма да преживеят тази пандемия. Ще има банкрутирали компании, затворени заведения за хранене, което ще докара до растеж на неприятните заеми, само че чакам да е дребен. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ кредитният съветник Тихомир Тошев.

„ Не чакахме такава втора вълна на разпространяване на COVID-19. Част от бизнесите са напълно затворени, което значи, че не могат да генерират доходи, а хората, заети с тях, не получават заплати. Тези 24 лв. дневно, няма да стигнат за обслужването на заемите им “, добави той.

„ Над 9 милиарда лв. са разсрочените заеми, от които към 7 милиарда лв. - на бизнеса. Всички, които излязоха в неплатен отпуск или останаха без работа, подадоха молба и използваха оптималният период за разсрочване на отговорностите, бизнесът – също. Сега, когато тези хора са останали отново без приходи, евентуално ще удължат с три месеца кредитната почивка “, съобщи икономистът.

„ Прогнозите на множеството икономисти са, че още от средата на идната година ще стартира бързо възобновяване и завършек на пандемията “, добави той.

„ Беше доста положително решението за безлихвените заеми, тъй като те обраха този капацитет да има проблем с бързите заеми, защото доста хора, когато изпаднат в неспособност да заплащат сметките си, прибягват към финансовите институции и вършат неверни решения “, разяснява Тошев.

„ Хората, които изпаднат в затруднено състояние, никога да не търсят нови заеми, с цел да покриват старите, а да потърсят финансиращата ги институция и вид да се оправят с това обвързване “, поучава той.

„ Ако се чувствате постоянни и работите в бранш, който не е обиден и този заем в действителност ви би трябвало за нещо значимо, тогава го изтеглете “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР