Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория B да

...
Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория B да
Коментари Харесай

Предлагат повишаване на часовете за кормуване на кандидат-шофьорите

Часовете з а практическо образование на кандидат-шофьорите в категория " B " да бъдат обвързани с съответни групи умения, предлага работна група, сплотяваща представители на институциите и сектора, оповестява Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

До този миг съставените елементи на образованието бяха написани в методиката, само че без съответни условия за продължителността им и липса на ефикасен надзор.

Предлага се увеличение на часовете за шофиране до 40 и понижаване на теоретичната подготовка до 26 часа , което няма да докара до значително повишаване на курса . Предвижда за шофиране отвън обитаеми място да се отделят най-малко 6 часа, от които най-малко три часа на автомагистрала или на път с натоварен авто трафик . Подобно условие се залага за първи път. Обучението в обитаемо място с огромна активност на придвижване ще бъде най-малко 10 часа . Минимум два часа ще шофирането през нощта или при понижена видимост.



Анализът на злополуките през 2018 година демонстрира, че смъртността измежду водачите сред 18 и 25 години е с 20% по-висока от всички останали водачи, а наклонността е за повишаване на отрицателната статистика измежду тази възрастова група.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР