Часове след като Каталуния обяви независимост в резултат на гласуване

...
Часове след като Каталуния обяви независимост в резултат на гласуване
Коментари Харесай

Съдът анулира декларацията за независимост на Каталуния

Часове откакто Каталуния разгласи самостоятелност вследствие на гласоподаване в районния парламент, приключило със 70 гласа "за " и 10 "против ", испанското държавно управление в профил от служба каталунския министър председател и разпусна Народното събрание.

Резолюцията бе прокарана от Народното събрание на Каталуния на 27 октомври.
"Създаваме Каталунска република като самостоятелна и суверенна страна с демократични и обществени закони ", се споделя в резолюцията.

С резолюцията те приканват за започване на развой, който да "завърши с приготовление и утвърждение на конституция на Републиката ".

По-рано денем стачкуващи подкрепящи независимостта на Каталуния блокираха пътища и стопираха влакове в хода на обща стачка против арестуването на министри в уволненото каталунско държавно управление и дейци на придвижването за разединение на региона.
В тирада пред Народното събрание, министър-председателят Мариано Рахой прикани за огромна изборна интензивност в предварителните избори, с цел да се пристъпи към 21 декември, с цел да може Испания да преодолее рецесията.

Каталунските разколнически партии обаче не можаха през вчерашния ден да се спогодят за единна листа за присъединяване в районните избори през декември.

Все още някогашният каталунски водач Карлес Пучдемон остава в Брюксел , в очакване на решението на белгийския съд по издадената от Мадрид европейска заповед за екстрадиция.

Днес министър-председателят на Белгия Шарл Мишел отхвърли, че неговото държавно управление е в „ рецесия “ поради отстранения каталунски водач Карлес Пучдемон.

"Има политическа рецесия в Испания, а не в Белгия ", акцентира Мишел пред белгийския парламент, откакто фламандските членове на съдружното му държавно управление ( "Новофламандски алианс “) показаха поддръжката си за Пучдемон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР