Часове остават до междинните избори за Конгрес в САЩ. Крайъгълен,

...
Часове остават до междинните избори за Конгрес в САЩ. Крайъгълен,
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Каква е атмосферата в лагера на републиканците часове преди междинните избори в САЩ

Часове остават до междинните избори за Конгрес в Съединени американски щати. Крайъгълен, решаваш, даже армагедонен - по този начин дефинират вота в страната, а и отвън нея. И републиканци, и демократи настояват, че залогът на 8 ноември е демокрацията.

На едно от последните предизборни събития на Републиканската партия в Скотсдейл, Аризона участва и журналистът от Българска национална телевизия Теодора Гатева. Как тя видя атмосферата там - вижте във видеото.

В един от парковете на Скотсдейл - предградие на Финикс, са се събрали няколко десетки души. Звучи музика. Повечето от присъстващите са последователи на Републиканската партия. От спонтанната сцена звучат апели за гласоподаване. С по няколко думи към присъстващите се обръщат няколко души, които се борят за места в щатската администрация. Сред тях е Нанси Барто. Иска да продължи работата си в локалния Сенат. Смята, че измежду най-големите проблеми на Аризона е границата.

" Има няколко значими за гласоподавателите тематики - първо отворената граница. Заплахата, която тя съставлява за Аризона, е осезаема, общността е застрашена. От там идва фентанилът и други опиати, същото е с трафика на хора. Терористите просто се измъкват ", споделя тя.

Барто твърди, че граничните управляващи не вършат нищо по въпроса. Добавя, че партията ѝ е в положение да овладее и галопиращата инфлация.

След късите думи на претендентите, събралото се голям брой получава указания - папки с адреси и пропагандни материали. Със специфични табели последователите на републиканците звънят на съседите и приятелите си, с цел да ги пропагандират да гласоподават. Целта е колкото се може повече хора да бъдат уверени да отидат до урните.

Сред доброволците е Сузи - работи за огромна корпоративна компания. Убедена е, че тези избори са от основно значение.

" Основният въпрос за мен е, че Демократическата партия се пробва да унищожи страната ни и ние би трябвало да се съпротивляваме преди да изгубим всичките си права и свободи, и да изгубим гласа си. Демокрацията е заложена, нашата република е заложена ", счита Сузи.

Разногласия сред демократи и републиканци постоянно е имало, само че през последните две години те са изключително остри. Питам я на какво се дължи това. Обяснява го с пандемията и че със забавянето на темпото хората са имали опция да се осъзнаят. Сузи потегля - чака я виновна задача. След няколко дни ще стане ясно дали е била сполучлива.

Вижте още в репортажа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР