Часове ни делят от онзи футболен мач, който ще повдигне

...
Часове ни делят от онзи футболен мач, който ще повдигне
Коментари Харесай

Чудо или оправдани очаквания? "Ливърпул" или "Барселона"?

Часове ни разделят от оня футболен мач, който ще повдигне половината от завесата на най-чаканото шоу. Всички са строени и подготвени за ново зрелище на терена. Питаме се единствено в какъв род - драма или безгрижна приказка с предупреден край?

Днес (7 май) " Ливърпул " посреща " Барселона " в реванша от полуфиналите в Шампионската лига. В първата среща в Испания каталунците победиха с 3:0 и наподобява, че просто би трябвало да излязат в реванша и да не се стараят чак толкоз. Само че на " Анфийлд " в никакъв случай не е било толкоз елементарно! Особено при подобен огромен залог!
Меси разруши " Ливърпул ", геният към този момент има 600 гола с екипа на " Барселона " (ВИДЕО) Аржентинската звезда с две попадения за класическия триумф на каталунците
Всъщност двата отбора са на радикално разнообразни позиции. След последната победа на " Манчестър Сити ", наподобява, че Шампионската лига би била единствена разтуха за мърсисайдци, които все по-осезаемо изпускат купата в Англия. Във витрината си " Ливърпул " има 5 трофея от най-силния интернационален клубен шампионат. За последно те играха на финала предишния сезон и изгубиха от " Реал " Мадрид, а купата подвигнаха през 2005 година, когато реализираха необикновен поврат против " Милан " във финала.

Снимка: Getty Images

Именно споменът за този трогателен мач, приключил с дузпи, вдъхва капчица убеденост на играчите на Юрген Клоп. А такава им е нужна поради обстановката с контузените. Голмайсторът Мохамед Салах и нападателят Роберто Фирмино пропущат сигурно реванша. Египтянинът има разтърсване откакто удари главата си в последния мач, а неговият сътрудник не е възобновен от по-стара контузия.
Двоен удар по " Ливърпул " преди реванша с " Барселона " Мърсисайдци окуцяха за дуела на "Анфийлд "
В " Барса " ситуацията наподобява надалеч по-розово. Трите гола преднина в първия мач бяха предшествани от спечелването на шампионската купа в Испания на Великден, тъй че възпитаниците на Ернесто Валверде могат да мислят единствено за мача си на " Анфийлд ".

Снимка: Getty Images

Въпреки положителният резултат в първата среща, треньорът прикани играчите да не честват авансово. Такива бяха думите и на звездата на отбора Лионел Меси.

Аржентинецът има към този момент 600 гола в своята клубна кариера, като това негово достижение сякаш въодушевява и съотборниците му за по-спокойна игра на терена.
600! И това не е краят! (ВИДЕО) Лионел Меси още веднъж твори история на терена
" Барселона " също има 5 трофеи от Шампионската лига във витрината си, като последната е от 2014 година Този сезон каталунците се борят за требъл, защото имат действителната опция да завоюват и Купата на краля.

Ще се насладим ли на нова изненада? Или " Барселона " ще потвърди превъзходството си освен вкъщи, само че и на целия континент? Отговорите довечера!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР