Час и половина с кола от Марково до Тримонциум Транспортен ад

...
Час и половина с кола от Марково до Тримонциум
Транспортен ад
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Час и половина с кола от Марково до Тримо...

Час и половина с кола от Марково до Тримонциум

Транспортен пъкъл в " Кючук Париж "

Във вълчи капан е заклещен от през вчерашния ден " Кючук Париж ", откакто за ремонт беше затворен 6-километровият сектор от Околовръстното сред Кукленско и Коматевско шосе. Задръстванията на бул. " Александър Стамболийски ", ул. " Димитър Талев ", Коматевския възел и бул " Христо Ботев " започнаха малко след 7 часа сутринта и продължиха през целия ден.

Дълги колони се точеха по цялото Коматевско шосе, където така и така с тъга се минава в пиковите часове. В ремонта на пътя преди 4 години бяха вложени над 7 млн. лв., без обаче трасето да се разшири и с педя.

Тежка запушалка се образува на кръстовището с бул. " Александър Стамболийски ". Под цялостна обсада се оказа и ул. " Димитър Талев ", по която колите от Марково влизат към центъра на Пловдив.

Дани Каназирева: Ремонтът ще приключи при започване на април

От компания „ Европейски пътища " дадоха обещание да приключат ремонта на втория сектор на околовръстното шосе от Кукленско до Коматевско шосе до края на март или началото на април, сподели Дани Каназирева, лидер на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за Пловдивска област и регионален шеф в отпуск. Тя се извини на жителите за неудобствата, като изясни, че през вчерашния ден сутринта е провела диалози с управлението на АПИ. По график срокът е средата на май, само че изпълнителите са уверили, че ще се стараят да асфалтират правата в първата половина на април.

Приложение Агро

Тръгна схемата за подкрепяне при застраховането на земеделска продукция

За първи път от мярката ще се възползват производители на зърнени и маслодайни култури

Тръгна дълго чаканата скица за подкрепяне „ Помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция “. Поради зачестилите неподходящи климатични условия през последните години зърнените и маслодайните култури за първи път влизат в обсега на схемата. От актуалната година за подкрепяне по помощта могат да аплайват и стопани, отглеждащи пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица, оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “.

Приемът ще продължи до 30 юли. Финансовият запас по помощта е 5 млн. лв..

От 2023 година: Субсидират 50 ограничения и схеми в новата ОСП

Предвидено е подкрепяне за екосхеми и цифровизация в земеделието

Земеделските производители ще имат опция да получат поддръжка по 50 схеми и ограничения в новата Общо селскостопанска политика (ОСП). Това съобщи Мария Христова, началник на Координационното звено по ОСП към Министерството на земеделието, храните и горите. Нов детайл от 2023 година ще са екосхемите, които са част от промяната за ОСП. По този метод се планува резултатът на подпомагането да бъде привързан с климатичните промени. Целта е увеличение на приноса на селското стопанство за опазване на съставените елементи на околната среда при отчитане потребността от постоянни приходи и конкурентоспособност.

Другият нов миг в първи дирек е подкрепяне на групи организации на производители с изключение на в бранш „ Плодове и зеленчуци “ и за секторите „ Мляко и млечни артикули “, ‚Месо “, „ Зърно “, „ Картофи “.

Сватба в Ансамбъл " Тракия "

Танцьорката Радостина сподели " Да " на сцената пред гайдаря Ицо

Уникално предложение за брак направи гайдарят Христо Христов на своята половинка Радостина Колева. Това се случи по време на концерта на Ансамбъл „ Тракия” предходната вечер в Дома на културата „ Борис Христов”.

Пред 130 фенове в залата той падна на колене пред Радостина незабавно откакто тя извърши шопски танц. Ицо извади 24-каратов златен пръстен и чу заветното „ да” под аплодисментите на публиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР