Чарлз Пек е загинал при влакова катастрофа. Семейството му получавало

Чарлз Пек е загинал при влакова катастрофа. Семейството му получавало ...

Ужасяващо: Някой звъни от телефона на загинал в катастрофа цели 11 часа, но се чува само....

Чарлз Пек е загинал при влакова катастрофа. Семейството му получавало обаждания от телефона на починалия в продължение на 11 часа, но се чувало само силен шум.

Това странно събитие се случило през 2008 година, съобщават световните издания. Чарлз Пек пътувал с влака към дома си, но това било последното му пътуване. Влакът се е сблъскал с товарна композиция.

Смъртта била мигновена. В този влак имало 225 пътници. По време на сблъсъка са загинали 25 души, а други 125 били тежко ранени. Причината за сблъсъка е невниманието на машиниста, който не е забелязал навреме червения сигнал.

Линейки, пожарникари, полиция и спасителни служби пристигнали на мястото на катастрофата. Спасителите незабавно започнали да търсят сред смачканите вагони оцелели пътници.

В продължение на 11 часа след катастрофата телефонът на починалия Пек направил 35 обаждания до негови роднини. От устройството се чувал изключително силен статичен шум. Не се чували други звуци или гласове.

Те преценили, че Чарлз се обаждал да ги предупреди, че още не е умрял под развалините. Когато роднините се опитвали да се обадят, те попадали на телефонния секретар. 12 часа след инцидента и час след последното обаждане спасителите успели да открият трупа на Пек, който бил в най-пострадалата част на влака.

Лекарите са установили, че той е починал веднага след сблъсъка. Телефонът му не бил във вещите и чантата му. Той така и не бил открит.

Ако се предположи, че някой е могъл да вземе телефона по-рано, то това не е възможно, тъй като тялото до последния момент е било под огромни развалини. Мистерията на тези позвънявания така и не била разгадана.

 

Източник: blitz.bg