Чарлз Буковски е един от най-известните съвременни писатели на поезия

...
Чарлз Буковски е един от най-известните съвременни писатели на поезия
Коментари Харесай

Брутални цитати от Чарлс Буковски

Чарлз Буковски е един от най-известните модерни писатели на лирика и прозаичност в Америка, а съгласно мнозина - най-влиятелният и подправен стихотворец.
Предлагаме ви част от най-хубавите му цитати!

1. Проблемът със света е, че интелигентните хора са цялостни със подозрения. Докато глупавите са цялостни с убеденост.
2. Някои хора в никакъв случай не полудяват. Какъв ли ужасяващ живот живеят. 
3. Намерете това, което обичате и дано ви убие.
4. Не бях доста за малък апаш. Исках целия свят или нищо. 
5. Ще умреш няколко пъти, преди да живееш фактически.
6. Геният може да бъде способността да се каже надълбоко нещо по елементарен метод.
7. Тук сме, с цел да пием бира. Тук сме, с цел да убием войната. Тук сме, с цел да се смеем на възможностите и да изживеем живота си толкоз добре, че гибелта ще трепери, с цел да ни вземе. 
8. Колкото по-малко имах потребност, толкоз по-добре се усещах.
9. Най-важното е какъв брой добре минавате през огъня.
10. Ако ще опитате, отидете до дъно. В противоположен случай даже не започвайте. Това може да значи загуба на приятелки, съпруги, родственици и може би даже мозъка ви. Това може да значи да не ядете три или четири дни. Това може да значи заледяване на скамейка в парка. Това може да значи затвор. Това може да значи подигравка. Това може да значи подигравка-изолация. Изолацията е дарбата. Всички останали са тест за вашата устойчивост, за това какъв брой в действителност желаете да го извършите. И ще го извършите, макар отхвърлянето и най-лошите шансове. И ще е по-добре от всичко друго, което можете да си визиите. Ако ще опитате, отидете до дъно. Няма друго такова възприятие. Ще бъдете сами с боговете, а нощите ще пламнат с огън. Ще карате живота напряко до съвършен смях. Това е единственият добър пердах. 
11. Всички ще умрем, всички ние, какъв цирк! Само това би трябвало да ни кара да се обичаме, само че не е по този начин. Тероризираме се и изравняваме от тривиалности, не сме изядени от нищо. 
12. Свободната душа е необичайност, само че я знаете, когато я видите - главно тъй като се чувствате добре, доста добре, когато сте близо или с тях.
13. От девет до пет е едно от най-големите зверства, зародили над човечеството. Отдаваш живота си на функционалност, която не те интересува. 
14. Ние би трябвало.. Трябва да внесем личната си светлина в мрака.
15. Интелектуалецът споделя просто нещо по сложен метод. Художник споделя мъчно нещо по елементарен метод. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР