Чарли Стенли, 40-годишна стюардеса мюсюлманка от авиокомпанията ExpressJet, която бе

...
Чарли Стенли, 40-годишна стюардеса мюсюлманка от авиокомпанията ExpressJet, която бе
Коментари Харесай

Стюардеса мюсюлманка не иска да сервира алкохол заради вярата си

Чарли Стенли, 40-годишна стюардеса мюсюлманка от самолетната компания ExpressJet, която бе е уволнена поради отхвърли си да сервира алкохолна напитка, поръчана от пасажер, е подала тъжба в Комисията за равни права на труд в Детройт и упорства да бъде върната на работа. Това оповестява новинарският портал World Religion News. Адвокатът й Лена Масри, служителка на мичиганския филиал на Съвета за ислямо-американски връзки (CAIR), съобщи в изявление за Си Ен Ен, че Стенли упорства да бъде върната на работа с правото да не сервира алкохол – в сходство с условията на нейната вяра.

Ищцата е работила в ExpressJet към три години. Преди две години тя е приела исляма, а към преди година е схванала, че мюсюлманите не би трябвало да пият алкохол. Тя разискала този въпрос със своето шефство и било решено, че подобен тип молби ще бъдат удовлетворявани от нейните колежки в самолета. В началото на август служителките подали тъжба против Стенли, обвинявайки я в отвод да извършва своите отговорности. На 25 август дамата била изпратена в административен отпуск.

„ Защо ме карат да предпочитам сред спазването на каноните на моята религия и работата? Аз не мога да направя избор, тъй като и едното, и другото са ми еднообразно важни”, споделя Стенли. Адвокатката на стюардесата е уверена, че самолетната компания нарушава законите, принуждавайки своята служителка да избира сред кариерата и вярата, тъй като работодателят е длъжен да обезпечи на служащия си всичките благоприятни условия за съблюдаване на религиозните наставления.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР