ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Забраната за транссексуални спортове в

...
ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Забраната за транссексуални спортове в
Коментари Харесай

Забраната за транссексуални спортове в Западна Вирджиния дискриминира тийнейджъри спортисти, казва апелативният съд

ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Забраната за транссексуални спортове в Западна Вирджиния нарушава правата на младежи спортисти според дял IX, федералния закон за гражданските права който не разрешава дискриминирането, учредена на пола в учебните заведения, постанови апелативен съд във вторник.

4-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати постанови 2-1, че законът не може да се ползва към 13-годишно дете, което е приемало медикаменти за блокиране на пубертета и обществено разпозната като момиче, защото е била в трети клас.

През февруари 2023 година съдът блокира опита на щата да изгони Беки Пепър Джаксън от нейното приблизително учебно заведение по крос кънтри и писта и полеви тимове, в случай че законът се прилагаше.

Съдия Тоби Хейтенс написа, че предлагането й на „ избор “ сред това да не взе участие в спорт и да взе участие единствено в тимове за момчета „ въобще не е същински избор “.

„ Ответниците не могат да чакат, че B.P.J. ще противодейства на нейния обществен преход, нейното здравно лекуване и цялата р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР