Чалга край гроба на Иван Вазов. На това станахме свидетели благодарение

...
Чалга край гроба на Иван Вазов. На това станахме
свидетели благодарение
Коментари Харесай

Чалга на гроба на Вазов 


Чалга край гроба на Иван Вазов. На това станахме свидетели с помощта на певицата Андреа, която е снимала клип край гроба на писателя. След тв репортажи в новините на бТВ и Нова тв през днешния ден с остра реакция за клипа излезе членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов, който написа:

„ И в края на този ден, изпълнен с телевизионна клоунада и ръкопляскащи лакеи, тъкмо, когато си мислех, че нищо повече не може да ме порази или раздруса, видях новината, че певицата Андреа е снимала клип на гроба на Иван Вазов.

В началото си помислих, че не съм чул вярно. Винаги съм считал, че най-малко по едно нещо можем да имаме единодушие в тази държава – за това, че Вазов е книжовен патриарх, на който изискуем най-малко елементарно уважение, респект и поклонение, тъй като без него българската просвета сигурно дълги години щеше да се лута преди да открие своята еднаквост и собствен глас…

Оказа се обаче, че живеем в разрушителни времена.

И към този момент никой не може да ме убеди, че това не е умишлено посегателство на главните стойности в нашия народен дух.

На кой човек със здрав разсъдък или обикновено мислене би му хрумнало да трансформира гроба на Вазов в воин във фолк-клип? Кой би превърнал такова място в обект на пошла песничка?

Но по този начин си споделях и преди.

А след това Рут Колева си направи фотография за това как клечи в костницата в Перущица. Не знаела какъв брой бил значим този монумент.

Ама такива като Андреа или Рут Колева все пледират за непорочност заради неведение, само че се притеснявам, че този номер към този момент не минава. Ако беше веднъж, можеш да подминеш. Дори два пъти да беше, да замълчиш. Но тук виждаме цяла поредност от удари и то постоянно съсредоточени върху онези хора, които са знак за нашата еднаквост, които съставляват гръбнака на българската просвета, литература, битка за избавление.

Сякаш някаква мътилка се пробва да изтрие паметта ни не просто за предишното, а да събори всички тези на чиито плещи стоим през днешния ден и можем да виждаме по-далече от тях, тъй като ни извисяват колоси.

С какво е заслужил Вазов тази посмъртна подигравка и превръщането на гроба му в обект на такава видео перверзия? “ – пита Симов, представен от offnews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР