Израелската армия предупреди за опасност от сериозна ескалация по границата

...
Израелската армия предупреди за опасност от сериозна ескалация по границата
Коментари Харесай

Израел: Има сериозна опасност от ескалация по границата с Ливан

Израелската войска предизвести за заплаха от сериозна ескалация по границата с Ливан. Това става на фона на релативно спокойната обстановка през вчерашния ден в Ивицата Газа, откакто военните започнаха тактически паузи, с цел да бъдат улеснени доставките на филантропична помощ.
Прочетете още
Засиленият обстрел от страна на радикалната шиитска организация " Хизбула " през израелско-ливанската граница може да докара до сериозна ескалация, предизвестиха от израелската войска. Говорителят на военните Даниел Хагари съобщи, че в случай че се стигне до такава степен, следствията ще бъдат разрушителни освен за самия Ливан, само че и за целия район.

" По един или различен метод ние ще подсигуряваме безвредното и несъмнено завръщане на израелците по домовете им в северната част на страната. Въпросът не е предмет на договаряния. Терористичните организации, подкрепяни от Иран, не престават да водят района към заличаване. Израел няма да спре да се бори против ръководената от иранската страна ос на злото по всички фронтове - в  Ивицата Газа, в Ливан и на други места, до момента в който се опитваме да реализираме по-сигурно бъдеще за целия Близък изток. Седми октомври не може и няма да се повтори по нито една от израелските граници ".

Амос Хохщайн - почитан консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Израел през днешния ден за срещи, на които ще бъдат разисквани способи да се  избегне по-нататъшна ескалация по границата с Ливан. 

В посланието си по случай празника Курбан байрам президентът Байдън съобщи, че показания от Съединените щати кротичък проект за прекъсване на бойните дейности в Ивицата Газа е най-хубавият метод да се помогне на цивилните жители. " Твърдо имам вяра, че предлагането на Израел към " Хамас " за преустановяване на огъня в три етапи, подкрепено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е най-хубавият метод да се постави завършек на насилието в Газа и в последна сметка да се постави завършек на войната ", акцентира американският президент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР