Чакъров щял да отстранява гнили ябълки в ДПС заедно с

...
Чакъров щял да отстранява гнили ябълки в ДПС заедно с
Коментари Харесай

Чакъров щял да отстранява гнили ябълки в ДПС с Пеевски, но отказа да отговаря на въпроси за санкционирания по закона Магнитски

Чакъров щял да отстранява " гнили ябълки " в Движение за права и свободи дружно с Делян Пеевски, само че отхвърли да дава отговор на въпроси за глобения от две страни за корупция по закона " Магнитски " народен представител и съпредседател на Движение за права и свободи.

„ Ако има индикации за корупция в Движение за права и свободи, ние с господин Пеевски ще работим за остраняването на сходни проблеми, “ това съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров по бТВ.

Той обаче изпадна в неудобно състояние, когато му се наложи да отговри на въпроса какво е отношението на Движение за права и свободи за глобения по закона „ Магнитски “ Делян Пеевски.

През 2021 година от партията разясниха глобите с думите, че „ Пеевски в никакъв случай не бил член на Движение за права и свободи “, а две години и половина по-късно Пеевски към този момент е съпредседател на партията.

Чакъров отхвърли да отговори на въпроса какво се е трансформирало и препрати въпросите към сътрудника му Делян Пеевски.

Той отхвърли да дава отговор и на въпроси кой в този момент „ разпределя порциите “ и „ кой управлява обръчите от компании “, за които почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е приказвал обществено преди.

Според Чакъров няма смисъл да се връщат тематики „ отпреди 15 години “, а където има корупция, би трябвало да се „ вземат ограничения “.

" Аз и господин Пеевски ще бъдем равноправни водачи на Движение за права и свободи. С Ахмед Доган се виждаме толкоз пъти, колкото е належащо. Разбира се, когато има нещо, се допитвам до него по политически и организационни въпроси ". сподели съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров.

На въпрос дали Ахмед Доган продължава „ да разпределя порциите във властта “, Чакъров не пожела да отговори и вместо това заприказва за равнището на " политическия разговор " сега и нуждата от нормализирането му, с цел да има непоклатимост.

Чакъров отхвърли и да отговори какво е мнението му за методът, по който Пеевски се включва в разговора с определяния като "

Той още веднъж съобщи, че Движение за права и свободи не желае да взе участие в ръководството с министерски постове, само че не вижда нищо неприятно в това, представители на партията да вземат участие в регулаторите с експертиза.

Санкционираният от две страни за корупция народен представител Делян Пеевски и някогашният министър на околната среда в Тройната коалиция Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на Движение за права и свободи. Решението беше взето единомислещо на 11-тата си национална конференция на партията

За първи път в 34-годишната си история придвижването избира двама съпредседатели вместо един началник. Формулата беше препоръчана от почетния ръководител Ахмед Доган още през януари. Самият той обаче отсъстваше от партийното събитие.

В словото си Доган още веднъж настоя да се вкара съпредседателство в партията и в случай че това не стане има риск тя да се трансформира в " бутикова платена " групировка. Почетният ръководител не е последовател и на концепцията за предварителни избори.

" Трябва да ни е ясно, че едни предварителни парламентарни избори по формулата „ 2 в 1 “ може в допълнение да дестабилизират страната и да провокират углавен избор с непредвидими последствия ", добавя той.

Чакъров също прикани ГЕРБ и ПП-ДБ за разсъдък, за " да не хвърлят страната в рецесия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР