Чака се автокран от България, който ще вдигне дерайлиралите 4

...
Чака се автокран от България, който ще вдигне дерайлиралите 4
Коментари Харесай

Чака се автокран от България, който да вдигне дерайлиралите цистерни с амоняк при Пирот

Чака се автокран от България, който ще вдигне дерайлиралите 4 цистерни с амоняк от жп злополуката при Пирот, заяви журналистът от портала " Пирот плюс " Ненад Паунович за БНР. Представители на българската компания са посетили мястото през днешния ден, с цел да възнамеряват интервенцията. Първо би трябвало да се построи към 200 метра път до мястото на злополуката и жп линията, с цел да се придвижи високотовароподемият кран от България.

Това ще стане в околните часове и дни. Същевременно екипи на " сръбските железници " ремонтират и възвръщат засегнатия от обръщането на цистерните стоманен път, по който би трябвало да се придвижи и жп кран, който също ще се включи в премахването на дерайлиралите цистерни.

На жп линията са към момента 5 цистерни - 4-те дерайлирали и една, от която към момента изчита амоняк. Останалите цистерни са придвижени към този момент до получателя - завода за изкуствени торове в град Шабац, а друга част са върнати в Цариброд.

Припомняме, че амонякът е създаден в българския град Девня, а цистерните са немски и френски, а превозвачът е пловдивска компания, която ги е наела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР