Ч истотата на Токио, разнообразието на Ню Йорк и социалните

...
Ч истотата на Токио, разнообразието на Ню Йорк и социалните
Коментари Харесай

Милиардер иска да строи нов град в САЩ

Ч истотата на Токио, разнообразието на Ню Йорк и обществените услуги на Стокхолм: Милиардерът Марк Лор очерта визията си за "нов град в Америка " с население от 5 милиона души и назначи знаменит проектант да го проектира, оповестява

Сега той просто би трябвало някъде да го построи - и да откри 400 милиарда $ за финансиране.

The cleanliness of Tokyo, the diversity of New York and the social services of Stockholm: Billionaire Marc Lore has outlined his vision for a 5-million-person "new city in America " and appointed a world-famous architect to design it.
— CNN (@CNN)
Бившият изпълнителен шеф на Walmart показа проекти за Телоса, резистентен метрополис, който се надява да сътвори от нулата в американската пустиня. Амбициозното предложение от 150 000 акра дава обещание екологична архитектура, стабилно произвеждане на сила и хипотетична устойчива на суша водна система.

Така нареченият "15-минутен градски дизайн " ще разреши на жителите да имат достъп до своите работни места, учебни заведения и улеснения в границите на четвърт час пътешестване от домовете си.

Въпреки че планиращите към момента търсят локации, вероятните цели включват Невада, Юта, Айдахо, Аризона, Тексас и региона на Апалачите, съгласно формалния уеб страница на плана.

Дори преди ковид да се стовари, реконструкцията в Ню Делхи на Нарендра за 1,8 милиарда $ докара до разделяне в мненията, разяснява Си Ен Ен.

Съобщението беше съпроводено от поредност от цифрови изображения от Bjarke Ingels Group (BIG), архитектурната компания, наета да осъществя утопичната фантазия на Лор. Изображенията демонстрират жилищни здания, покрити със зеленина и поданици, които се радват на обилие от намерено пространство. Поради неразрешените в града транспортни средства, работещи с изкопаеми горива, са показани самостоятелни транспортни средства, пътуващи по осветени от слънцето улици, дружно с тротинетки и пешеходци.

Bjarke Ingels designing "new city in America " for five million people
— SocialMics (@SocialMics)
Друго изображение демонстрира небостъргач, наименуван Equitism Tower, който е разказан като "фар за града ". Сградата разполага със оборудване за запазване на вода, аеропонични ферми и фотоволтаичен покрив, произвеждащ сила, които ѝ разрешават да "споделя и разпределя всичко, което създава ".

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Длъжен съм да ви се извиня, госпожо. Разбрах, че моята кокошка е накълвала всичките ви домати. - Не се тормозете, господине. Моето куче изяде… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВероятността тежко да прекарвате от новия ковид е с 40% по-малка, в случай че ядете тези храниДвижението се контролира, пътят не е затворенЕпицентърът на единия трус е локализиран на 115 км северно от БукурещТози път демонстрацията е проведена от партия " Възраждане " Президентът е на посещаване в ПлевенКадрите от края на задачата край Хиндукуш и връщането на талибаните на власт бяха непоносими за мен, споделя някогашният боец от Андреас ЕгертЕкспертите към този момент обработват постъпили тъжби от жители, оповестяват от МЗТова се споделя в изказване на ведомството във връзка 20 година от терористичната офанзива на 11 септемвриСветът отбелязва 20 години от офанзивите на 11 септемвриАтмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месецаСтихията прекърши електрически стълбове и дърветаНякои хора не имат вяра на формалната история за събитията от този ден и го обгръщат в мъгла от съмнения и съмненияПредвидени са с 2,5 милиарда лв. повече доходи и 2,3 милиарда лв. повече за разходиВ лечебни заведения се лекуват 4448 души, от които 377 са в интензивни отделенияВижте някои от тях, препоръчани от стилистите
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР