Ч ешките власти въведоха нови условия за влизане на неваксинирани

...
Ч ешките власти въведоха нови условия за влизане на неваксинирани
Коментари Харесай

Чехия въведе нови правила за неваксинирани граждани, пристигащи от България

Ч ешките управляващи вкараха нови условия за влизане на неимунизирани жители, идващи от страни с висок или доста висок риск от заразяване с COVID-19. Мерките са в действие от 27 октомври 2021 година, а все още България е в групата от страни с висок риск, осведомят от.



По информация на посолството ни в Прага неимунизираните жители ,

идващи от България, следва да показват негативен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването, като отпада опцията за влизане в страната с бърз антигенен тест. Те ще би трябвало да си създадат и втори PCR тест сред 5-ия и 7-ия ден след идването си.

Не се ползват каквито и да е ограничаващи ограничения за деца под 12 години ,

както и за имунизирани жители, притежаващи документ за имунизация.

Всички идващи от България следва да попълнят авансово

електронен формуляр на пътуващия (Passenger Locator Form - PLF) и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес:

При директно прекосяване през територията на Чешката република

до 12 часа няма условие за предварителна регистрация преди пътуването, нито за показване PCR тест преди или след влизане в страната.

Гражданите могат в детайли да се срещнат с настоящите условия за влизане в Чешката република и изключенията от тях на следния интернет уебсайт:

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР