(CBS DETROIT) – Президентът на UAW Шон Фейн направи съобщение

...
(CBS DETROIT) – Президентът на UAW Шон Фейн направи съобщение
Коментари Харесай

Актуализация на стачката на UAW за 2023 г.: GM се съгласява да постави заводи за батерии за електрически превозни средства в национален договор

(CBS DETROIT) – Президентът на UAW Шон Фейн направи известие в петък, споделяйки последните актуализации на договарянето в историческата стачка на синдиката против Big Три автопроизводителя.

Фейн разгласи забележителен прогрес в договарянията с General Motors и без спомагателни стачки.

Голям пробив с GM

След като заплаши да нападна огромен цех на General Motors в Арлингтън, Тексас, Фейн сподели, че автомобилният производител се е съгласил да сложи заводите за акумулатори за електрически транспортни средства под народен контракт с UAW.

" Тази седмица GM направи нещо, което беше немислимо до през днешния ден ", сподели Фейн. „ Те се съгласиха да слагат бъдещето на тази промишленост под нашето национално съглашение. Тази победа е директен резултат от силата на нашето участие. Това е вашата подготвеност да се изправите, когато бъдете свикан. Това е вашият ангажимент да спечелите това, което ви се дължи. Компаниите виждат Светът го вижда. И през днешния ден бях подготвен да прикани един от най-големите и значими фабрики на GM да се изправи. И тази опасност докара GM до масата. "

Въпреки че стачката в завода в Арлингтън беше избегната, ето какво е направено в това оборудване:

Chevrolet: Tahoe и SuburbanGMC: Yukon и Yukon XLCadillac: Escalade и Escalade-V

Актуализации на договарянията

Двама от трите огромни автомобилни производители се ангажираха с поправяне на разноските за живот. Ford и Stellantis са се съгласили и Фейн сподели, че General Motors не изостава.

В допълнение, Ford се отхвърли от надбавка за принадлежности от $1,50, Stellantis е $1,00, а General Motors не е помръднала.

Fain също сподели, че са постигнали забележителен прогрес в битката за нараствания на пенсиите и да се извърнат към подкомитетите.

„ Все още се борим интензивно, с цел да спечелим пенсионна сигурност както за нашите чиновници преди 2007 година, по този начин и за тези след 2007 година “, сподели Фейн.

Президентът на UAW приключи известието си, като сподели, че се връща на масата за договаряния, с цел да завоюва три рекордни контракта.

„ Ние знаем техните мъчителни точки, знаем техните основатели на пари и знаем растенията, които те в действителност не желаят да видят посечени. И те знаят, че имаме още карти, които би трябвало да играем “, Фейн споделих. „ Няма да позволим на една компания да изостане и да чака придвижване на друга маса. Няма да им позволим да седят и да ни хвърлят надолу, до момента в който други напредват. Очакваме резултати във всяка компания. И ние сме били кристално ясно по какъв начин хващаш удар и по какъв начин го избягваш. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР