Cancer Research UK обяви старта на първото клинично изпитване на

...
Cancer Research UK обяви старта на първото клинично изпитване на
Коментари Харесай

Великобритания: Изпитват ваксина от три дози срещу рак на белия дроб

Cancer Research UK разгласи старта на първото клинично изпитване на ваксина при пациенти с най-често срещания тип рак на белия дроб, съобщи pharmatimes.com.

Изпитването MAGE ще обхване 86 пациенти, които неотдавна са били диагностицирани с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC). То ще тества сигурността и успеваемостта на лечебната ваксина VTP-600.

Интересът към нея е доста огромен, тъй като болестта е широкоразпространено, а тъкмо този тип рак съставлява към 85% от рака на белия дроб в Обединеното кралство.

Новото лекуване се състои от три ваксини - една съществена и две бустерни, като първичната доза от тази имунотерапия съдържа аденовирус на шимпанзе.

„ Развълнувани сме да забележим, че първият пациент към този момент се лекува с VTP-600 “, разяснява доктор Найджъл Блекбърн, шеф на Центъра за проучване на рака във Англия.

Ако се окаже бъде сполучлива, тази авангардна имунотерапия може да обезпечи дейно ново лекуване на повече хора, които ще могат да се оправят с заболяването.

Известно е, че ракът на белия дроб е едно от най-често диагностицираните ракови болести и е водещата причина за гибел, обвързвана с рака в международен мащаб. Пушенето е един от най-големите рискови фактори за развиване на болестта, макар че има и други като експозиция на радон и замърсяване на въздуха.

„ Има незабавна нужда да се намерят по-добри лечебни други възможности за пациенти с NSCLC “, счита основният откривател на клиничното изпитване, проф. Фиона Блекхол.

Имунотерапевтичната ваксина VTP-600 е авангардна технология, която е ориентирана към имунната система на пациента, с цел да й помогне се оправи с раковите кафези.

Предвижда се изследването да бъде извършено в 10 профилирани лечебни заведения в Обединеното кралство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР